• Reklam

Qudans ile röportaj

Tekken dünyasındaki güncel haberlere ve site ile ilgili duyurulara buradan ulaşabilirsiniz.

Re: QUDANS ile röportaj

Mesajgönderen tolstoy_ » 25 Tem 2008 Cum, 10:02 am

Neden insan kendi evinde tekkeni öğrenemeyecekmiş çok karışık bilim dalımıdır bu Tekken ! her zaman söylerim bu dünyada ismi bile duyulmamış fakat bu qudans gibi adamları kolayca yenecek çok tekkenciler vardır..hehe tabi kendimden bahsetmiyorum yanlış anlaşılmasın ben tekkene yeni başladım sayılır.. mesela sadece bir örnek vermek gerekirse videolarını izlediğim kadarıyla qudans ında videosunu izledim türkiyeden math law bu adamı yener, nedenmi qudans düşünerek teknik oynamaya çalışıyor law ise çok hızlı qudans düşünesiye law dan 10 tane combo yer bunlarda benim düşüncem.. saygılar.
Kullanıcı avatarı
tolstoy_
7.kyu
7.kyu

Teşekkür etti: 0 kez
Teşekkür aldı: 0 kez

Reklam

Mesajgönderen bigmania » 25 Tem 2008 Cum, 11:33 am

tamam anlaşılmıştır konu :D daha fazla açıklama yapmana gerek yok,yeni tekkenciysen önce şunu öğren iş oynadığın karakterde değil oynayanda ! öyle birbirilerini destekleyip sen manyak oyuncusun demekle iyi oyuncu olunmuyo,yada kuralları değiştirip birinci olunmaklada olmuyo top benim oynamazsam alır giderim oh ne güzel ,,, ezbere oynamak la teknik oynamayıda kısaylamışsın başka bişi demiyorum cevap yazmasan sevinirim.kapanmıştır konu.herkesin kendi düşüncesi.

gerçi benim bu yazdıklarımı bi çok kişi anlamıyoya neyse arada tek tük çıkıyo doğru yolu bulan laflara kanmayıp işine bakan tek tük çıkıyo ...
Resim
Kullanıcı avatarı
bigmania
Team TrM
Team TrM

Ülke: Turkey (tr)
Teşekkür etti: 59 kez
Teşekkür aldı: 164 kez

Mesajgönderen Shinsengumi » 25 Tem 2008 Cum, 2:40 pm

tolstoy_ yazdı:mesela sadece bir örnek vermek gerekirse videolarını izlediğim kadarıyla qudans ında videosunu izledim türkiyeden math law bu adamı yener, nedenmi qudans düşünerek teknik oynamaya çalışıyor law ise çok hızlı qudans düşünesiye law dan 10 tane combo yer bunlarda benim düşüncem.. saygılar.

kusura bakma ama onur abi(math) bile bu laflarını okusa güler.düşünerek oynamayı kötü bişey sanıyosunuz galiba,oysaki biz insanları hayvanlardan ayıran yegane özelliğimizdir kendisi.Onur abi Law la hızlı oynuyo diye düşünmeden oynuyo mu sanıyosun?veya sırf hantal adamlarla oynayanlar mı düşünür sanıyosun?düşünmeden oynayan adamın kaderi şudur;bi hareket çıkartır,karşıdaki SS yapar kaldırır juggle girer.

Quadans ve onun kalitesindeki bütün oyuncular nerdeyse her adamın her hareketinin zayıf noktalarını,artısını eksisini bilir.o yüzden bizim burda arkadaşlar arasındaki oynamalarımız kadar cesur hareket çıkaramaz hiç birisi.Çünkü rakibinin hiç bi açığı-yanlışı affetmeyeceğini bilir.ancak tekkenden anlamayan ve bu maçları izleyen insanlar "ohooo bu adamlar hiç hareket yapmıyo,oynamayı bilmiyolar,bizim mahallede bi nihat var hepsini yener" gibi yanlış yorumlarda bulunurlar.
Bigmania gibi üstadlar düzeltmede bulundukları halde hala "ben bu oyunda yeniyim ama benim fikrim böle" diye savunurlar.Neredeyse 10 yılını bu oyuna vermiş ve uzmanlaşmış kişilerin fikirlerini hiçe sayıp kendi bildiklerini okurlar ve malesef gerekli tecrübeden yoksun oldukları için fikirleri çoğunlukla çok yanlış olur.işte senin durumunda böle dostum ;) saygılar :china:
Kullanıcı avatarı
Shinsengumi
Conqueror
Conqueror

Teşekkür etti: 1 kez

Mesajgönderen sc--sz » 25 Tem 2008 Cum, 3:46 pm

wall pek diyecek laf kalmamış ama şu hani mahalledki nihat varya işte o qudans ın karşısında bir an bile duramaz (lafın gelişi) bide qudans prof rakiplein karşısında rahatlıkal çıkaramadı ğı hareketleri bir güzel sergiler nihan ın üstünde :P oda habire yer :eek: der kalır o zaman belki anlarlar :wink: :naughty:
Kullanıcı avatarı
sc--sz
Destroyer
Destroyer

Mesajgönderen Shinsengumi » 25 Tem 2008 Cum, 4:03 pm

sc--sz yazdı:qudans prof rakiplein karşısında rahatlıkla çıkaramadığı hareketleri bir güzel sergiler nihat ın üstünde :P

bravo :clap: olay tam olarak bununla ilgili işte !!
Kullanıcı avatarı
Shinsengumi
Conqueror
Conqueror

Mesajgönderen tolstoy_ » 25 Tem 2008 Cum, 5:30 pm

HaHa yorumlarınıza gülsemmi ağlasammı acaba.. siz bir Türk olarak kendi soyunuzdan birini onu yener diye öne sürmeme rağmen hala bir koreli bacaksızımı savunuyorsunuz.. halbuki evet bizlerden biri bu adamı yenebilir,evet turnuvalara katılma şansımız olsa bizim iyi tekken oyuncularımız bu koreli bacaksızı yener demeliydi.. ama alçakgönüllü olmak uğruna bir yabacıyı göklere çıkarıp kendinizden olanı ve kendinizi ayaklar altına almak belki sizin için daha iyi oluyor.. yaw ben bile bu koreli velete meydan okuyorum,, hadi çıkarın karşıma. yenilsende yenebileceğini umudetmek başarmanın yarısıdır..
Kullanıcı avatarı
tolstoy_
7.kyu
7.kyu

Mesajgönderen tolstoy_ » 25 Tem 2008 Cum, 5:35 pm

dvj e dvj le hertürlü meydan okurum.. fakat steave, beak, lili, ve marduk benden uzak dursun... hehehe
Kullanıcı avatarı
tolstoy_
7.kyu
7.kyu

Mesajgönderen Shinsengumi » 25 Tem 2008 Cum, 6:32 pm

tolstoy_ yazdı:yenilsende yenebileceğini umudetmek başarmanın yarısıdır..

bize öyle öğretmediler :D
"aklın bi karış havada olmicak,durumları iyi tartabileceksin.olaylara gerçekçi yaklaş ve çözmeye çalış,başarının sırrı budur " ;)

bazı insanlar her şeyin çözümünün ırklarda olduğunu sanıyo hala.çalışıp çaba sarfeden ve bulunduğu yeri hakeden insanların başarılarını sadece farklı ırktan oldukları için küçümseyebiliyolar.sanki biz mesajımızda türkleri küçük görmüşüz gibi,sanki milletimize güvenmediğimizi söylemişiz gibi,sanki türkler beceremez demişiz gibi yersiz yersiz milliyetçi çıkışlarda bulunuyolar.
eğer bir gün bir yerde birini yeneceksen;bunu türk olduğun için değil çok çalıştığın için yapabilceksin.
adamlar şu an bizden çok daha iyiler çünkü ülkelerinde çok fazla oyuncu var.sürekli farklı oyuncular,sürekli farklı adamlar farklı teknikler,herkes birbirini ilerletiyo.bizim ülkemizde bunun oranı gülünecek kadar az.
senin bahsettiğin Math yani onur abi amerikada bir turnuvaya katıldı.çok da iyi oynadığı halde elendi çünkü karşısındaki rakiplere alışkın değildi.Burda heihaci'yle o kadar oynayan yok.hareketlerine,taktiklerine alışkın değildi.alışkın olsa durum eminim farklı olurdu.hadi heihachi yi geçtim onunla oynayan yine çok var,bana roger,yoshimitsu,ganryu,raven vs.. gibi adamlarla iyi derecede oynayan kaç kişi gösterebilirsin bu ülkeden?
tekkende rakibinin nereden vuracağına dair bir bilgin,bu konuda bir tecrüben yoksa çok savunmasız durumdasındır.bu oyunda yeniyim demişsin,zaman geçtikçe bunu sen de görecek ve zorla da olsa öğreneceksin merak etme.
"huleeeeeyn herkese meydan okurum" naraları seni hiç bi yere götürmez,yabancı ırklardaki insanların da en az bizim kadar insan olduklarını,çalışıp çabayalan bir insanın hangi ırkdan olursa olsun başarılı olabileceğini kabullen,bu sende kıskançlık veya sinir yaratmasın,eksiklerini farket bunun üstüne git kendini geliştir.yoksa attığın naranın gittiği yere kadar ilerleyebilir daha ilerisini videolardan izlersin ;)
Kullanıcı avatarı
Shinsengumi
Conqueror
Conqueror

Mesajgönderen bigmania » 25 Tem 2008 Cum, 8:07 pm

öncelikle kore ile savaş içersinde olduğumuzu bilmiyordum öğrendiğim iyi oldu :lol:

milliyetçilikle ne alakası war :kafa:

senin yaptığın resmen kendini bilmezlik ırkçılardan nefret ederim ayrıca KORE yi dünyada TÜRK leri en çok seven milletlerden biri olarak biliyorum ne diyeceğini bulamıyorsun artık saçmalamaya başladın !!! ben daima bu ülkede doğduğuma türk olduğuma binlerce kez şükretdiyorum tarihmizle gurur duyuyorum ancak bu demek değilki benim bu adamın oyununu beğenmiycem ne kadar iyi olursa olsun hakkını vermeyelim o zaman atıyorum "mehmet" diye biri olsa "qudans " yerine senin yaptığınıda qudans ın arkadaşları mehmet e yapsa olurmu sonrada dersin hakkımız yeniyor !!! ,bununla bi oyunu oynayan koreliyi bağdaştırdın ya yani başka biri de bunu yapabilirmi sanmıyorum.konuyu öyle bir saptırdınki tarif edemiyorum.

Türk üm türk üm diyip duruyosun sen önce nikine bak tolstoy yazmışsın türk ozanlarımızdan şairlerimizden birini nik olarak yazsaydın madem o kadar türksün hani nerde !!! şimdi dersin senin nikinde ingilizce cevabını veriyim hemen konuyu sen başlattın milliyeçilikleri böle şeylere bağlıyosan tolstoy da yazmazdın oraya !!!

son bişi daha karakterlerin isimlerinide güzelce bi öğren tekken le alakan yok senin !!!

düzgün cevap yaz düzgün cvp verilsin yok diyosan ya yazma lütfen yada devam ediceksen banlayalım !!!
Resim
Kullanıcı avatarı
bigmania
Team TrM
Team TrM

Ülke: Turkey (tr)
Teşekkür etti: 59 kez
Teşekkür aldı: 164 kez

Mesajgönderen codex_math » 25 Tem 2008 Cum, 11:15 pm

Arkadaşlar beni bu yazıdan haberdar ettiler. Ben de bu noktada fikrimi dile getireyim.

Öncelikle yazının hakkını verelim. Güzel bir konu seçimi, güzel bir çeviri olmuş. Meraklı ve dikkatli gençler zaten her türlü kaynaktan kendilerine pay çıkarmasını bilirler o yüzden hiçbir kaliteli yazı boşa gitmiş değildir.

Tolstoy arkadaşımın dediklerini çok iyi anlıyorum, neden türkiyeden de bir büyük turnuva şampiyonu çıkmasın diyor. Diğer yandan şampiyon demek "en iyi" demektir. En iyi olmak ne demektir? Sizden daha iyilerle müsabaka etmek, onlardan daha iyi olmak için kendini aşmak demektir. Atatürkün bir lafı var "ilim çinde bile olsa gidip onu alınız diye". Bu yüzden kendi oyunumuzu eleştirebilmemiz lazım ki eksiklerimizi tamamlayalım. Örneğin Knee şu an gerçekten su gibi akıyor. Meraklı tekkenciler, onun neden bu farkı yarattığını daha dikkatli izlemeli.

Türkiyede karşısında oynamakdan çok zevk aldığım oyuncular var Shinsen bunlardan birisi, yaratıcılığı yüksek çünkü. Yaratıcı insan daha hızlı geliştirir kendini. Önemli olan sadece kazanmak değil iyi oynamak olmalı. Sadece kazanmak için oynayan yerinde sayar. Tabii vakit de ayırmak lazım kendini geliştirmek için, ayırabilen var ayıramayan var bunu günümüz şartlarında anlamak lazım.

Son olarak şunu söyliyeyim, Tekken neticede bir oyun. Örneğin futbol da bir oyun ! Nasıl futbolda çalışıp , başarı kazanıp gurur duyuyorsak Tekkende de bu olabilir tabii. Türklerin azmini düşündüğümüzde , belki biz de dünya çapında şampiyonlar çıkarırz neden olmasın? :)

sevgiler
math
[font=Verdana] [/font]
Kullanıcı avatarı
codex_math
Beginner
Beginner

Mesajgönderen tolstoy_ » 26 Tem 2008 Cmt, 1:22 am

yani bu insanların kendi düşüncelerini benimsemeyen insanlara karşı objektif bir yaklaşımda bulunamamaları beni herzaman şaşırtmıştır. HAHA biraz esnek olun kardeşim tartışmalara açık olun ben bu tartışmada yazıları okudukça eğleniyorken kimileride sinirinden başını duvarlara vuruyor işte bu olacak iş değil.. harbiden şok olmuş durumdayım. herkez sizin düşündüğünüz gibi düşünmez düşünemezde yani siz şimdi benimgibi düşünmüyorsnz diye ben başımı duvarlaramı vurmalıyım HAHA. ama galiba bu agresifliğiniz alçakgönüllük maskesiyle gizlediğiniz içinizdeki gurur ve kibirden olabilir bu durum kendiniz gibi olmayanları kaldıramamanıza neden oluyor. siz o övüp durduğunuz koreliler gibi olmak istiyorsanız önce bu kafanızı değiştirin aşın bazı şeyleri.. bakın işte math ın yazısına adam ne kadar esnek ve hoşgörülü yazmış o sizin övdüğünüz koreliler gibi olmaya 1 adım yaklaşmış bile, tabi kendisi koreli gibi olmak istermi bilmem..ha şimdi siz bizim koreli olmak istediğimizide nerden çıkardın deyip yine başınızı duvarlara vuracaksınız.. dediğim gibi relax olun.
Kullanıcı avatarı
tolstoy_
7.kyu
7.kyu

Mesajgönderen Shinsengumi » 26 Tem 2008 Cmt, 3:40 am

dostum fikir belirtmekle,esneklikle alaksı yoktu konuştuklarımınızın,sen basit bir savunma mekanizmasıyla hemen "sizden farklı düşünenleri kaldıramıyosunuz" demeye başladın.ancak konu neydi bi hatırlayalım?sen qudans'ı yenebilecek birsürü türk olduğunu söyledin ve bunu söylerken de şöyle bir örnek verdin "quadans düşünerek oynuyo,o düşününceye kadar math ona 10 tane combo yedirir".biz sana bakış açının çok yanlış olduğunu izah etmeye çalıştık.math yener yenemez bile demedik(onur abinin nasıl oynadığını senden çok daha iyi biliyorum şüphen olmasın),sadece düşünerek oynamakla ilgili söylediğin şeyleri düzelttik.korede tekken daha yaygın olduğu için oyunculuk çıtası daha yüksek dedik.sandığın gibi her önüne gelen quadans ı yenemez dedik.sen bizi koreli aşığı olmakla,kendi milletini küçük görmekle falan suçlamaya başladın.bu sefer sinirlendik ve daha ters bir cevap verdik şimdi de kalkmış "kendiniz gibi düşünmeyenleri kabullenemiyosunuz" diyosun.
ortada düşünülecek bir şey yok,quadans çok iyi bir oyuncu,bunu izah etmeye çalıştık,ister kabullen ister kabullenme.hala fikrim böle diyosun.diyoruz ki,fikrin yanlış doğrusunu öğrenmek istersen bak bu !!!seçim senin,konu gereksiz uzadı.ben de daha fazla alet olmamalıyım :!:
Kullanıcı avatarı
Shinsengumi
Conqueror
Conqueror

Mesajgönderen DeadlyAssassin » 26 Tem 2008 Cmt, 7:14 am

Bu güzel röportaj için Qudans'a, çeviri için Bigmania'ya teşekkürler.
Qudans maçlarını izlemekten keyif aldığım, gerçek Tekken Lord'u saydığım oyunculardandır.
Team Turk Masters ☆ DeadlyAssassin_TrM ☆
Resim
❤ www.youtube.com/KillerLady7 ❤
TEKKEN HYBRID is ❤ BIG HUGE LOVE ❤
Kullanıcı avatarı
DeadlyAssassin
Team TrM
Team TrM

Ülke: China (cn)
Teşekkür etti: 78 kez
Teşekkür aldı: 111 kez

Mesajgönderen BySaint » 27 Tem 2008 Pzr, 5:47 am

Tecrübe meselesi :)
Kullanıcı avatarı
BySaint
3.dan
3.dan

Mesajgönderen hezarfen » 01 Ağu 2008 Cum, 1:40 pm

İyiki Tekken oynuyorum dedim.Ben kendimi (şu an neredeyse hiç yapamadığım) kombolarda geliştirmek istiyorum ve bu yazı beni daha da heveslendirdi..
Kullanıcı avatarı
hezarfen
7.kyu
7.kyu

ÖncekiSonraki

Dön Haberler-Duyurular

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 1 misafir