• Reklam

Jin Kazama İncelemesi

Jin Kazama Karakterinin Tekken 6 Bilgileri, Hikayesi, Stratejileri

Jin Kazama İncelemesi

Mesajgönderen bigmania » 08 Eyl 2008 Pzt, 1:21 pm

Kazuya dan sonra ikinci karakter incelemesini Jin için yaptım arkadaşlar.

Resim
Resim

Gene bir kaç ön bilgi.Tekken 6 jin kazama son oylamada SS rank almış karakterlerden biri.Kazuya yazısında diğer SS rank karakterlerini Kazuya DJ ve Bob olduğunu belirtmiştim.Jin kazama mishimalardan ziyade kullanım açısından daha kolay bir karakter bunu neye göre söylüyorum Aparkat kullanmadan rakip yenmek daha kolay :D Aparkat olayı jin de biraz daha artistik oyuna giriyor. U/f+4 ün olması ise işleri kolaylaştırıyor.Tekken 6 jin inin eskisinden ayıran farklar daha fazla rakibi zorlıcak,bizim işimize olmadık yerlerde yarıyacak ve şaşırtıcak hareketler eklenmiş olması.Tekken 5 de bir çok vuruştan sonra ufak canlar alabiliyorken şimdi çok daha zengin kombolar oluşturabiliyoruz.Tuzaklar bakımından izlediğim kadarı ie daha iyi durumda maçlarda pek rastlamıyorum ama çok güzel tuzaklar yapabilir diye düşünüyorum.

Bu ön bilgilerden sonra movelist link ini vereyim.
http://rapidshare.com/files/143575807/jin.pdf.html

Hareket incelemesine geçebiliriz.Aşağıda yeni hareketlerin gösterildği ufak bir vidyo war.
http://www.youtube.com/watch?v=1cRa2K50FR0

YouTube Link

3,1,4=Bu hareketi Jin e kombo zenginliği,oyun içersinde kullanım ve şaşırtma kazandırıyor.Kombo olarak anlarsınız ama şaşırtma nasıl olacak ??? şöyle rakibinize oyun içinde 3,1,4 yaptınız ilk iki harekete gard alıp sonuncuya alamadı "low" hareket.Bir sonraki yapışınızda sadece 3,1 yapıp bırakırsanız rakip eğilip gard almaya çalışcak sizde u/f+4 ile kaldırma fırsatı yakalamış olacaksınız,bu kılasik taktiklerden biri,Tekken 5 de buna benzer olarak 1,3,2,1,4 kullanabiliyorduk ama daha yawaş kalıyordu rakip eğilip kalkma fırsatı buluyordu bunda ise rakip çok daha zorlanıcaktır.

1,d+3,4 =Tekken 5 deki 1,d+3 ün devamı :D oyun sonlarına doğru kullanışlı olacak bir hareket.Bu harekette emin olamadığım nokta 3 ü yedikten sonra 4 e gard warmı yok mu ? yiyenler ya ikisinide yiyo yada ikisinede gard alıyor izlediğim kadarı ile 3 ü yiyip 4 e gard alan yada low parry yapan görmedim bilen warsa yazarsada sevinirim...

b+2,1=Jin e eklenen süper bir hareket.İşte tekken 5 de fazla can goturemediğimiz yerlerin ilacı bu hareket.Haretek havadaki rakibe daha da yükseklik kazandırıyor.En basit örneği tekken 5 de f,n,d,d/f+4 ( oryu 4 ) den sonra vurabildiğimiz sınırlı durumdayken tekken 6 da b+2,1 yaparak rakibi havalandırabiliyoruz devamında bound yapma duvara götürme gibi avantajlarımız oluyor.Ayrıca cok mesafeli ve hareketin arasında bekleme süresi olması rakibi şaşırtıyor.

d/b+2,3=değişik bir hareket olmuş amaç rakip eğilirse tekmeyi kafasına yesin diye düşündüm,ardından b+2,1 kaldırabilir çünkü rakip yerse hafif zıplıyor.Hareketin ilginç olan tarafı bound yapacak gibi görünmesi ama yapmaması :S kombo ortasında yaparak rakibe tuzak hazırlaya biliriz yere yapıştırdığı için avantajımız olacak bu anda rakip kalkmaya çalışırsa b+2,1 yaparak kaldırabiliriz yada rakipr kalkmazsa d+2 yada d+4 yaparak biraz daha can götürebiliriz,fakat böyle durumların oyun içinde pek olmıycağını ve bu hareketin pek kullanılmıcağını düşünüyorum.

b,f+2,3=gene rakip eğilirse kafasına tekmeyi yesin diye diye düşünüyorum middle vuruş olması gerekli tabi bu yazdıklarım izlediklerimle olduğundan tam da emin değilim.Pekde yanılcağımı düşünmüyorum açıkcası.Neyse fazla mesafeli yada yere çarptırmadığı için kombo içinde de kısıtlı olur diye düşünüyorum fazla kullanılacak bir hareket gibi durmuyor.

b,f+2,1,2=eskisinden farkı animasyon değişikliği ve mesafeli yapması jin hareketi yaparken daha fazla ileri gidiyor bunda avantaj duvara daha hızlı yaklaştırır kombolarda genellikle kullanıyoruz çünkü hatta kaldırdığımızda yaptığımız ilk hareket.Başka bir güzelliği duvarda hepsinin deymesi.

d/f+3,3=d/f+3 ü kullanım yeri zaten oyun içersinde rakip bayıltmak ve juggle girmek amaçlı olur genelde,bunu nasıl kullanırız şöyle rakibi öldürmeye son vuruşlardır rakibiniz yerden kalkarken aşağıdan vurcaksınız sanar sizde üstüne giderek d/f+3,3 yapabilirsiniz,ilk inin yiyince ikincisine gard olmaması gerek diye düşünüyorum ama tam bilmiyorum.

b+3=jin de bir diz vuruşu bunun bir benzeri bir kaç karakterde war kombo içersinde kullanılıyor genelde,umarım high değildir.

1,3~b=işte rakibi şaşırtabilecek bir hareket daha 1,3 yaptıktan sonra jin geri kaçıyor avantajı ne olur rakibiniz kontrolu kaybedip saldırdığında aramızda mesafe olduğu için SS yaparak boşa daha kolay çıkartabiliriz yada şöle de olabilri 1,3~b yaptık rakip korkup tuşa basmaktan çekinir aynı zamanda eğilmekte pek aklına gelmez oryu 4 yada kapma kullanabilirz,bir sonrakinede oryu 4 yerine oryu 1 yaparız ama dikkatli olmak gerek çok da güvenli değil açıkcası rakip kurnaz sa SS ile sizi boşa aladabilir.

ewhf=eskisi gibi wurduğumuzda rakip uzaklara uçmuyor şimdi kılının üstüne düşüyor :D ardından da b+2,1 kaldırıyor çok artıstik olmuş.

f+4 counter hit vurduğumuzda rakibin bayılma animasyonu değiştirlmiş gayer güzel olmuş ardından gene süper hareekt b+2,1 kaldırıyor.

d/f+2+3=Yeni bir kapma,tekken 3 jin inde bu tuşlarla gene güzel bir tutma wardı.tekken 5 de kaldırıldı tekken 6 da farklı ve süper bir animasyonla geri geldi :D tekken 6 da gördüğüm en güzel kapmalardan biri.

bu hareketlerin dışında gördüğüm birde yeni bir tekme war 4 olabilir tekken 5 dr deki 4 da var ama sanırım farklı tuş ile yapılıyor bu yeni 4 rakibi kasıyor.tam da emin değilim ama yapılışından.

Bound Moves

1,3~3= kombo sonlarında kullanılacak bound hareketi aynı zamanda oyun içersindede rakibi kasması bize avataj sağlıyan bir hareket.

1,2,3=bir başka bound hareketi bi çok yerde ve oyun içinde kullanılan sevilen bir hareket bu.Tekken 6 da bound yapmak için en çok kullanacağımız yer tabiki duvar olucak bound yapmadan duvara yapışan karakteri 1,2,3 ile bound yapıcaz üstüne birde duvarda b,f+2,1,2 :D güzel enerji yer.

Cumtomization görmeyen warsa diye ekliyorum
Resim

Bu bilgilerden sonrada bir kaç maç vidyosu ile yazıyı sonlandırıyorum jin ciler nasıl oynuyolarmış izleyelim.arkadaşlar umarım bilgiler işe yarar hekese saygılar iyi seyirler...

not:youtube halen giremeyenler bu programı kullanabilr.
http://www.antisansur.com/antisansur.exe

http://www.youtube.com/watch?v=uXNm-7UlXE0

YouTube Link

http://www.youtube.com/watch?v=Q4KVCJmgKgo

YouTube Link

http://www.youtube.com/watch?v=tIjUd0-hFFw

YouTube Link
Resim

Bu mesaj için bigmania kullanıcısına 1 kez teşekkür edildi. Teşekkür eden:
sasukejinnoctis
Kullanıcı avatarı
bigmania
Team TrM
Team TrM

Ülke: Turkey (tr)
Teşekkür etti: 59 kez
Teşekkür aldı: 164 kez

Reklam

Re: Jin Kazama İncelemesi

Mesajgönderen scorpion » 08 Eyl 2008 Pzt, 4:54 pm

bizde bekliyok ta çıkacak abi neden gelmedi gitti
Kullanıcı avatarı
scorpion
Overlord
Overlord

Teşekkür etti: 1 kez
Teşekkür aldı: 0 kez

Mesajgönderen djkl » 04 Eki 2008 Cmt, 7:15 pm

Costumization nu arıyodum bende saol
tekken 6 br TÜRKİYE'ye bi gelsin hemen alcam
[Steve] ONE TWO TWO THREE FOUR [steve]
Resim
Kullanıcı avatarı
djkl
3.dan
3.dan

Mesajgönderen jinemre » 05 Eki 2008 Pzr, 12:04 am

japon Tekken 6 Jin oyuncularını beğenmiyorum hiçbirşey denemiyorlar hep aynı kombo da takılıp kalmış hepsi, benim aklıma neler neler geliyor acaba değer mi diye fakat hiçbir video da rastlayamıyorum... Tekken 6'da sağlam bir karakter haline bürünmüş adamım :D
Okuduğunuz zaman sadece siz; Yazdığınız zaman herkes yararlanır. TekkenTR.com paylaşımlarınızı bekliyor.

Resim
Kullanıcı avatarı
jinemre
Team TrM
Team TrM

Ülke: China (cn)
Teşekkür etti: 171 kez
Teşekkür aldı: 165 kez

Mesajgönderen scorpion » 05 Eki 2008 Pzr, 12:06 am

benim brayn anaaaaaaa cosmuş hele bi bakın of of of adam artık temmeli öldürmeye oynuyo
Kullanıcı avatarı
scorpion
Overlord
Overlord

Mesajgönderen Jin-Eddy » 01 Ara 2008 Pzt, 7:45 pm

Jini customizationları çok güzel özellikle t shirtleri
[ BİR GÜN HERKES TEKKEN SEVER OLMASIN ]
...:::O ŞEREF BİZDE KALSIN:::....
http://img14.imageshack.us/img14/8103/k ... azama2.jpg
Kullanıcı avatarı
Jin-Eddy
Destroyer
Destroyer

Teşekkür etti: 0 kez

Mesajgönderen JinEnes91 » 23 Ara 2008 Sal, 2:51 pm

paylaşım için çok teşekkürler bigmania
Jin Kazama
Kullanıcı avatarı
JinEnes91
3.dan
3.dan

Mesajgönderen kazamaceyhun » 21 Oca 2009 Çrş, 9:52 pm

jın kazama aslında benim en sevdiğim en havalı karakter ve tekken 6'dada baya bir yakışiklı olmuş öyle diğilmi arkadaşlar [deviljin] [jin]
tekken devıl wıthın
Kullanıcı avatarı
kazamaceyhun
9.kyu
9.kyu

Mesajgönderen sasukejinnoctis » 01 Tem 2011 Cum, 10:15 pm

teşekkür ederim bigmania fakat bunu playstation 3 için çevirebilirmisiniz??
... Jin Kazama and Ling Xaioyu FoReVeR...

Resim

Resim
Kullanıcı avatarı
sasukejinnoctis
Marauder
Marauder

Teşekkür etti: 44 kez
Teşekkür aldı: 8 kez

Mesajgönderen jinemre » 02 Tem 2011 Cmt, 3:24 pm

sasukejinnoctis yazdı:teşekkür ederim bigmania fakat bunu playstation 3 için çevirebilirmisiniz??

Ps3 ve xbox için yazılmış bu yazı zaten, eğer legend terimleri bilmiyorsan şu sayfadan öğrenebilirsin.

Tekken Dili
Okuduğunuz zaman sadece siz; Yazdığınız zaman herkes yararlanır. TekkenTR.com paylaşımlarınızı bekliyor.

Resim

Bu mesaj için jinemre kullanıcısına 1 kez teşekkür edildi. Teşekkür eden:
sasukejinnoctis
Kullanıcı avatarı
jinemre
Team TrM
Team TrM

Ülke: China (cn)
Teşekkür etti: 171 kez
Teşekkür aldı: 165 kez

Mesajgönderen The_best_Jin » 26 Ağu 2011 Cum, 6:30 pm

haklısın ps3 için zaten :D
Kullanıcı avatarı
The_best_Jin
5.kyu
5.kyu

Teşekkür etti: 2 kez

Mesajgönderen MyStarGalaxy » 26 Ağu 2011 Cum, 6:48 pm

Bazı Videolardaki Müzikler Tıpkı Eskisi Gibi Atarrida Oynadığım Tekken Oyunlarını Hatırlattı Bana :D
Kullanıcı avatarı
MyStarGalaxy
8.kyu
8.kyu

Teşekkür aldı: 1 kez

Mesajgönderen The_best_Jin » 27 Ağu 2011 Cmt, 6:58 pm

haklısın :D
Kullanıcı avatarı
The_best_Jin
5.kyu
5.kyu

Teşekkür etti: 2 kez

Mesajgönderen kagan7558 » 05 Eyl 2011 Pzt, 9:52 pm

Jin çok karizmatik bir karakter olmasına karşın hareket çeşitliliği açısından oldukça kötü. Rakibi tuzağa düşürecek high-middle-low karışık hareketler yok gibi nerdeyse. Hep aynı kombolar kullanılıyor gibi. beklenilmeyen ani farklı hareketleri yok. b21 çok etkili bir hareket olmuş. ama diğer hareketleri için aynı şey söyleyemem.
Tekken 5dr de olan 4 rakibi mutlaka yere seriyordu. Tekken 6 da bu hareket etkisizleştirilmiş.
Tekken 5dr de olan d+f4 ve b23 kaldırılmış. 1+2 ile rakip çok iyi sarsılıyordu. T6 da 1+2 aşırıya kaçılmış.
bf212 mhm yerine tekken 4 deki gibi mmm olmalıydı. Jin in T5 den beri en kötü tarafı bu oldu.
bf23 riskine karşılık iyi enerji götürmüyor, rakibi yere düşürmüyor.
T5dr de b1 ile jin farklı bir moda geçiyordu, ve bu modda 3sn kadar kalıyordu. T6 da bu mod çok kısa sürüyor. Ayrıca bu moda yeni farklı kombolar konulabilirdi. Hatta yeni yeni modlar eklenmeliydi. (lei gibi)
ff3 yine kullanışsız, çok kısa mesafe istiyor ve ardından kombosu yok. Bu hareket f3 haline getirilse çok etkili olurdu.
Kullanıcı avatarı
kagan7558
Beginner
Beginner

Mesajgönderen Piskospat » 05 Eyl 2011 Pzt, 10:24 pm

kagan7558 yazdı:Jin çok karizmatik bir karakter olmasına karşın hareket çeşitliliği açısından oldukça kötü. Rakibi tuzağa düşürecek high-middle-low karışık hareketler yok gibi nerdeyse. Hep aynı kombolar kullanılıyor gibi. beklenilmeyen ani farklı hareketleri yok. b21 çok etkili bir hareket olmuş. ama diğer hareketleri için aynı şey söyleyemem.
Tekken 5dr de olan 4 rakibi mutlaka yere seriyordu. Tekken 6 da bu hareket etkisizleştirilmiş.
Tekken 5dr de olan d+f4 ve b23 kaldırılmış. 1+2 ile rakip çok iyi sarsılıyordu. T6 da 1+2 aşırıya kaçılmış.
bf212 mhm yerine tekken 4 deki gibi mmm olmalıydı. Jin in T5 den beri en kötü tarafı bu oldu.
bf23 riskine karşılık iyi enerji götürmüyor, rakibi yere düşürmüyor.
T5dr de b1 ile jin farklı bir moda geçiyordu, ve bu modda 3sn kadar kalıyordu. T6 da bu mod çok kısa sürüyor. Ayrıca bu moda yeni farklı kombolar konulabilirdi. Hatta yeni yeni modlar eklenmeliydi. (lei gibi)
ff3 yine kullanışsız, çok kısa mesafe istiyor ve ardından kombosu yok. Bu hareket f3 haline getirilse çok etkili olurdu.

ilk mesajında gene direk konuya giren birisi. hoşgeldin öncelikle.

d/f+4 bound hareketi haline getirildi ve çok tatlı görünümlü oldu
1+2 duvarda çok güzel yediriliyor
f,f+3 ten sonra 1,3~3 yapabilirsin gardı garantiye alır
b+2,1 hareketindeki b+2 farklı olduğundan dolayısıyla b+2,3 varlığını sürdüremezdi zaten kasan bi hareketti
b+1 modu halen devam etmekte kısa sürmesi şaşırtma bakımından daha etkili hale geldi
ve en komiği de " Hep aynı kombolar kullanılıyor gibi." bu sözün. hangi karakterde her gün başka kombo yapılabiliyor?
http://www.youtube.com/watch?v=CgiordLPow8
bu vidyoya bir göz at main man in jin combo vidyosu bak bakalım sınırlı mı kombolar.
Kullanıcı avatarı
Piskospat
Vindicator
Vindicator

Teşekkür etti: 9 kez
Teşekkür aldı: 15 kez

Sonraki

Dön Jin Kazama

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 1 misafir