• Reklam

PhotoScape Kullanımı

Sitemizde uyulması gereken kurallar,profil,upload,download ve paylaşım ile ilgili bilgilerin bulunduğu dökümanlara bu bölümden ulaşabilirsiniz.

PhotoScape Kullanımı

Mesajgönderen chocolategirl » 29 Nis 2009 Çrş, 9:43 pm

Arkadaşlar çoğunuz benim karikatürlerimi görmüşsünüzdür ( resim-f9/tekken-karikaturleri-t160-75.html ) bazılarınızda sormuştu programımı. bende böyle bir başlık açayım dedim daha iyi bilmeniz için ;)

Önce programı indirin

Spoiler: goster
Link vermeyeceğim, Google dan PhotoScape diye aratın bulursunuz büyük ihtimalle ilk çıkan sonuç ;)

sonra kurun (kurulum normal programlar gibi halledersiniz :D )

PhotoScape Photoshop tan farklıdır. Resimleri gösterebilirsiniz, düzenleyebilirsiniz, slayt yapabilirsiniz, ekran fotoğrafı çekebilirsiniz (jpg. uzantılı) resimleri basabilirsiniz... Biraz karmaşıktır. Size nasıl olduğunu göstereceğim ki alışmanız daha kolay olsun ;)

ilk açıldığında böyle bir sayfa çıkar.

Resim

Gösterici

Resimlerinize bakabileceğiniz bölümdür. Windows Explorer gibi. Tek fark sadece resimleri gösteriyor :D

Resim

Ps. Resimler açıldığında Esc tuşuna basıp kapatabilirsiniz ;)

Düzenleyici

Buradan fotoğraflarınızı düzenleyebilirsiniz. nasıl olacağını resimli olarak gösterdim ;)
Resim

Ps. Resminizi düzenledikten sonra asıl resim Originals adlı klasöre kaydedilecek, o klasörü silerseniz eski resimlere gülegüle :D

Resim

Resim

Resim
Ps. Arkadaşlar açıklamalardan birini tamamlayamamışım xD O açıklama şöyle olacaktı;
Buradan kırpacağınız bölümün ölçüsünü ayarlyabilirsiniz

Resim

Toplu Düzenleyici
Bu bölüm birkaç resminizi bir kerede düzenlemeye yarar.Ancak resimlerinizi kırpamazsınız. Arkadaşlar çok üzgünüm hiç kullanmadığım için bende çok bilmiyorum :(

Resim

Resim

Resim

Resim

Sayfa Hazırlama
Bu bölümde birden fazla resmi farklı şekillerde birleştirebilirsiniz. Resimleri seçmek için istediğiniz resmi istediğiniz bölmeye sürüklemeniz yeterli ^.^

Resim

Birleştirme
Karikatürlerimin ilk evresinin olduğu bölüm. Buradan resimlerinizi birleştirin, marjı falan ayarlayın, sonra karikatürlerinize başlayın. :D

Resim

AniGif
Bu bölümden resimlerinizle slayt oluşturun.

Resim

Basım
İşte hiçbir zaman kullanamayacağım bölüm (Printerım çöktü :'( ) Bu bölümden resimlerinizi basın. Arkadaşlar bu bölümü maalesefki kendi başınıza tamamen çözmek zorundasınız. Ama ben size bildiğim, en azından anladığım kadarıyla yardım edeceğim ^.^

Resim

Tabikide bunlarla kalmıyor programımız xD. Başka özelliklerde var ama bunlar sadece açılış sayfasında çıkıyor.

Ayırıcı
Fotoğraflarınızı belirlenmiş kalıplara göre bölebileceğiniz bölüm. Puzzle yapacaksanız çok kullanışlı bir bölümdür xD. Ben yinede size Düzenleyicideki Kırpma özelliğini tavsiye ederim.

Ekran Yakalama
Buradan programın altındaki pencerenin fotoğrafını çekin. PrintScreen gibi birşeydir, ama çekilen resimler jpg. uzantılıdır.

Renk Toplayıcı
Program penceresindeki renkleri toplayın. 'Seçilen Renk Geçmişi' bölümünde rengin kodu veriliyor. Ancak hala ne işe yardığını anlamadım xS

Raw Dönüştürücü
raw. uzantılı resimlerinizi jpg. uzantılı yapın.

Yeniden Adlandır
Bölümün adından amacı anlaşılıyor xD. Bu bölümden resimlerinizin adını değiştirin.

Anasayfa
Bu simgeye tıkladığınızda programın Anasayfasına yönlendirilirsiniz.

---------------------------------------------------------------------------------------------------

İnşallah yararınıza dokunmuştur. Herhangi bir sorunuz varsa ben size elimden gelen kadar yardımcı olurum.
Resim

Bu mesaj için chocolategirl kullanıcısına 1 kez teşekkür edildi. Teşekkür eden:
Pirullinen
Kullanıcı avatarı
chocolategirl
Tekken God
Tekken God

Ülke: United States Minor Outlying Islands (um)
Teşekkür etti: 66 kez
Teşekkür aldı: 51 kez

Reklam

Re: PhotoScape

Mesajgönderen ceza_20_1072 » 01 May 2009 Cum, 9:04 am

bravo süper bi program anlatımında görsellerle birlikte olunca süper olmuş :clap: bu program türkçe mi acaba birde türkçe ise tam süper olacak :D
Kullanıcı avatarı
ceza_20_1072
Mentor
Mentor

Teşekkür etti: 0 kez
Teşekkür aldı: 0 kez

Mesajgönderen chocolategirl » 01 May 2009 Cum, 10:05 am

ceza_20_1072 yazdı:bravo süper bi program anlatımında görsellerle birlikte olunca süper olmuş :clap: bu program türkçe mi acaba birde türkçe ise tam süper olacak :D

Evet turkce :)
Resim
Kullanıcı avatarı
chocolategirl
Tekken God
Tekken God

Mesajgönderen asuka97 » 02 May 2009 Cmt, 8:35 am

Türkçe olması daha da iyi karakatürler için ideal bende hangi programı kullansam die düşünüyodum :D
Kullanıcı avatarı
asuka97
Marauder
Marauder

Re: PhotoScape Kullanımı

Mesajgönderen meva » 31 Ağu 2010 Sal, 5:58 pm

Facebookta adımı şekilli yazmak istiyorum kabuL edilmiyo :roll: oLmuyo ?? arkadaşıma sordum bu programLan yapıLabilceini söLedi nasıL yapıcam yaa :lol:
Kullanıcı avatarı
meva
Beginner
Beginner

Ülke: Turkey (tr)

Mesajgönderen chocolategirl » 31 Ağu 2010 Sal, 9:02 pm

meva yazdı:Facebookta adımı şekilli yazmak istiyorum kabuL edilmiyo :roll: oLmuyo ?? arkadaşıma sordum bu programLan yapıLabilceini söLedi nasıL yapıcam yaa :lol:

Yalan söylemiş :D Bu program sadece yukarıdaki şeylere yarar
Resim
Kullanıcı avatarı
chocolategirl
Tekken God
Tekken God

Mesajgönderen RisingSun » 02 Kas 2010 Sal, 4:25 pm

Photoshop'ta imza veya avatar yaptıktan sonra PhotoScape'de efekt delisi olduk çıktık . :D
Kimi wa dare dai? Boku wa Lambo! Boku wa dare dai? Kimi wa Lambo!
Kullanıcı avatarı
RisingSun
2.dan
2.dan

Ülke: Turkey (tr)
Teşekkür etti: 9 kez

Dön Kurallar-Dökümanlar

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 1 misafir