• Reklam

Hedef Lee

Lee Chaolan Karakterinin Tekken 6 Bilgileri, Hikayesi, Stratejileri

Hedef Lee

Mesajgönderen Piskospat » 05 Eki 2009 Pzt, 6:42 pm

Herkese selamlar öncelikle. Ben yaklaşık 5 yıldır Lee ile oynuyorum ve Tekken 6 için olabilitesi yüksek stratejileri
biraz da olsa kestirebildim gibi . . Öncelikle herkesin de bildiği gibi Lee Chaolan saldırı adamı değildir yani bir Kazuya gibi bir Devil Jin gibi ewgf ile adamı boş anında havaya kaldırabilecek ani çıkışlı bir hareketi yok fakat f+3,3,3,3,3,4 gibi kasılan yerlerde işe yarar hareketi var misâl Kazuya´nın d/f+4,4 hareketinden sonra f+3,3,3,3,3,4 değer fakat u/f+4 ile kaldıramazsınız buraya dikkat ! Lee ´nin 1,2 si gerçekten hızlıdır rakibin hemen hemen her hareketinden sonra bunu rahatça yedirebilip f~N ile rahatça üzerine saldırmaya devam edebilirsiniz tekrar ardından d+3 veya d/b+3 etkili olacaktır fakat d+1 gibi saçmalık yapmayın ki ben bu saçmalığı senelerce yapmış biri olarak söylüyorum aşağı bir yapmaya çalışırsanız eğer; rakip low parry yapabilir veyahutta u/f+4 ile kaldırabilir çok rahat bir şekilde hem de ne şekil Ama low parry´yi lehinize çevirebilirsiniz 1,2 ile yürüdüğünüz rakip kesme amacı ile büyük ihtimal b+1 vuracaktır low parry yaptığınız an şimşek çarpmışa döner Havaya kaldırdığınızda duvara kadar götürebilirseniz götürün ve duvara tam gelirken f+4,3 ile yere vurun ve WS 2,3 vurun çok seri olursanız d/f+3,2,3 değdirebilirsiniz
4,3,4 hiç demiyorum o eskide kaldı hem de çok bir diğer duvar kombosu ise f+4,3 ile tekrar duvar dibinde yere çarptıktan sonra RSS:b+4:u/b+3 vurun 100% değer ve ciddi anlamda can götürür bir diğer taktik ise gene herkesin bildiği WC d/f,d/f+3 ile saldırma ardından bu hareketi yapacak gibi yapıp u/f+4 ile kaldırma ki bunu da hemen hemen herkes biliyodur benim bu aralar üzerinde çalıştığım Hitman´i kaparken Hitman ataklarından birini yapmak gerçekten zamanlaması çok iyi olursa oluyor 3+4 ile Hitman´e geçtikten sonra Hitman´i sadece b ile kaparsınız Hitman´den dik normal duruşuna geçer karakter işte tam o geçiş sırasında 4´e bastığınızda işliyor fakat dediğim gibi zamanlaması ciddi anlamda zor :roll: Bir de u/f+4 ile kaldırıp 4,3,4 yapıp kaldırdıktan sonra 1,2,f~N ile yakalayıp f+4,3 ile tekrar yapıştırıp hızlıca koşup Double signal [H f+2,1] vuruşunu yapabilirsiniz başkası değmez zaten bildiğiniz üzere rakip roll yapıp kalkabilir Tekken 5 DR´a göre 4,3,4 ten sonra bunda daha rahat değiyor 1,2,f~N benim göbeğim çatlıyor gerçekten DR´de değdirirken şimdi eminim buna inanmayanlar olur anlatıcam son olarak o bölümü zaten yapılması zor hareketlerinin açıklamasını duvarsız bölümler gerçekten Lee için birazcık kötü çünkü hareketleri çok can almıyor o yüzden rakibin üzerine f~N 3,4 ile gidin hareket vuracağı an yaparsanız yememe şansı yok fakat siz de onun hareketini yeyip yere düşebilirsiniz guard´ını gevşek tutuyorsa zaten yüzde 100 kalkar havaya oradan 1,2,f~N leri dizmeye başlayın derim ama eğer guard´ını sağlam alırsa 1,2 için açık verir Şimdi yıllardır kendi tarzım olarak kullandığım zor hareketlerin yapılışını anlatacağım dikkate alın derim

LEE ADINA YAPILMASI ÇOK ZOR GÖRÜNEN HAREKETLER

Haydi hep beraber bakalım dediğimi anlayarak hırslı bir şekilde yapıp başarı elde edemezseniz ben bu oyunu bırakırım

MIST TRAP
Bunu yapan oyunu bıraksın gitsin derler bir de Bunun ana formülü asla 3,3´ü DR´ye göre konuşacak olursak b+3,3´ü yavaş yapmayın olabildiğine hızlı basın ard arda iki kere ve tam Lee´nin sağ ayak bileği tam sağ yaptığında sağ ayakta tek topuk kısmını gördüğünüzde 4´e basın kapma yapmazsa paranız iade

u/f+4 B! 4,3,4~f~N 1,2
Bu da çok kolaydır havaya kaldırdıktan sonra 4,3,4 yapın veeeeeeeeeeeee tam son 4 ü vururken 2 defa hızlıca iki tam oval yapın terimini unuttum anladınız işte o şekilde vurduğunuzda rakip hafif havada asılı kalır ileri doğru iki defa yürüyün ve 1,2 ile yakalayıp devam edin bilenler bilir çok yaptım gene yaparım hepte yapıcam hem havada 4,3,4 hem duvarda 4,3,4 yedirmek kadar zevkli bir şey yok bu dünyada [Dipçik Not: Bazen duvarda 4,3,4 değmez nedeni rakibin yerden roll ile kalkma becerisi değil rakibin duvara çaprazdan çarpmasının sebebidir o gibi durumlarda 4,3,3 vurun ve göstersin roll ile kalkma becerisini]

b+1:1,2
Zurnanın zırt dediği yer o kadar çok arkadaşımdan duydum ki bu hareketin ne olduğunu bile bilmediğini söyleyen.
Lee´nin Tekken Tag´tan gelip hâlâ süre gelen b+1,1,2 hareketinin atak kıran ve açık vermeyen şeklinde geliştirilmişidir uğraşanlar bilir azıcık beklemek gerek fakat o süreyi ayarlayamamaktan şikayet ederler
bu da çok kolaydır hatta anlattıklarım arasından en kolayı b+1 yapın eliniz 1´de dursun elinizi 2 ile kapayın tekrar 1´e dönüp ikiyle bitirin işte bu kadar tabi biraz seri olacaksınız yavaş yavaş yaparsanız ikinci 1´i tutturamazsınız.

Benden bu kadaaar kim bu şempanzentrik bize bu kadar akıl veriyor diyecekseniz Fantasy´de baya maç yaptığım arkadaşlar buyrun resmim

http://img96.imageshack.us/img96/8580/51959257.jpg

Hepinize iyi forumlar yeni bir strateji yeni bir heyecan. Hadi iyi geceler. :lol:

Bu mesaj için Piskospat kullanıcısına 2 kez teşekkür edildi. Teşekkür edenler:
_Dream_Man_, jinemre
Kullanıcı avatarı
Piskospat
Vindicator
Vindicator

Ülke: Turkey (tr)
Teşekkür etti: 9 kez
Teşekkür aldı: 15 kez

Reklam

Re: Hedef Lee

Mesajgönderen Jin_07 » 05 Eki 2009 Pzt, 7:52 pm

lee'yi ezberlemişsin artık :D

bu hareketleri denemem lazım
Resim

Resim
Kullanıcı avatarı
Jin_07
2.dan
2.dan

Teşekkür etti: 11 kez
Teşekkür aldı: 4 kez

Mesajgönderen leealex » 05 Eki 2009 Pzt, 8:07 pm

ilk olarak bir leeci arkadaşımı görmek çok güzel
kısacası kendimi tanıtmam gerekirse ben lee nin hastasıyım :D hele tekken 6 br deki lee beni acayip heyecanlandırıyor söylediklerinin tamamına katılıyorum hepside doğru şeyler tekken 6 da favori combom şöyle benim uf 4 b2f b2f b2f b2f b2f hızlıca geri N (ws) 2,3 wall f4 3 sağa boyut b4 , ub 3
bu combo müthiş bir combo ama yapabileceğimden emin değilim tekken 6 gelince görecez b2f lerin havada en fazla kaç kez değdiğini merak ediyorum açıkcası sizce en fazla kaç kez değiyor olabilir ?
turnuva masraflari ve site giderleri icin lutfen reklamlari tiklayalim
Kullanıcı avatarı
leealex
Tekken Emperor
Tekken Emperor

Teşekkür etti: 67 kez
Teşekkür aldı: 58 kez

Mesajgönderen Piskospat » 05 Eki 2009 Pzt, 9:39 pm

Leealex tanıyorum seni biliyorum sen de baya bilgi paylaştın ben forumda sadece gezebilme imkânı bulabiliyorum
fazla zamanım neredeyse yok gibi :? b,2,f~ gerçekten güzel bi hareket olmuş CH b,4´den sonra ard arda 3 4 defa değebilir diye düşünüyorum görünümü şık fakat duvara kadar götürmüyor denerim senin için erkenden istersen fantasy land´de :D duvarda f+4,3 ten sonra RSS yani sağa boyut çekersen b+4 ve b/u+3 değiyor ona dikkat et bunları denedim ama tek başına olunca hep aynı şeylerden sıkılıyor insan PS 3´e gelmesini sabırsızlıkla bekliyorum :)

Ben de Lee ile oynarım hem de neredeyse hep Lee ile sorularınız varsa seve seve cevaplarım özellikle unutmadan geçmeyeyim bazıları bana soruyor internetteki vidyolardaki kombolar nasıl oluyor diye arkadaşlar o vidyolardaki komboların yarısından çoğunda hafif yan boyuttan yakalamak gerekiyor yani normal oyunda adamın onu yapma şansı çok düşük abartılı kombolarda dikkat ettiyseniz zaten hep Marduk kullanırlar ki rahat değsin diye anlayacağınız üzere sırf gösteriştir yani :wink:
Kullanıcı avatarı
Piskospat
Vindicator
Vindicator

Mesajgönderen jinemre » 05 Eki 2009 Pzt, 11:18 pm

İbrahim güzel paylaşım yapmışsın saolasın. Tekken 5'in ilk geldiği zamanlar sen Kazuya'yla da oynardın hatırlıyorum. Lee tekniklerini görmeyi isterim, bi ara denk geliriz umarım. Mirror maçları herzaman çok sevmişimdir :twisted:

Ayrıca kimse sana böyle bize akıl veriyor bu kim oluyor da havasında asla birşey demez diyemez. Kimse kimseye böyle birşey söyleyemez, burası Tekken Türkiye paylaşım platformu hepimiz bilgilerimizi birbirimizle paylaşmalıyızki Türk Tekkencileri uluslararasında ön sıralarda görelim dimi?

Benim de bu tarz makalelerim gelecek yakında, çok detaylı oyuncu profilleri çıkartacağız. Hedefimiz bütün karakterlerin en ince ayrıntısına kadar inen makaleler oluşturmak. Bunu da hem değerli üyelerimiz yardımıyla hem de yönetici arkadaşlarla birlikte elele vererek yapmayı planlıyoruz. Umarım senin gibi bizimle bilgilerini paylaşabilcek başka üyelerimiz de gelirler.
Okuduğunuz zaman sadece siz; Yazdığınız zaman herkes yararlanır. TekkenTR.com paylaşımlarınızı bekliyor.

Resim
Kullanıcı avatarı
jinemre
Team TrM
Team TrM

Ülke: China (cn)
Teşekkür etti: 171 kez
Teşekkür aldı: 165 kez

Mesajgönderen Piskospat » 06 Eki 2009 Sal, 8:15 pm

Evet Emre her dediğin konuda doğrusun ben espriye vurdum azıcık orada sadece :D Bir ara senle oynuyoduk baya Tekken yaz döneminde aradan kaç yıl geçti kim bilir :lol: Sınavlar dolayısıyla baya uzak kaldım ama geri döndüm fazla zaman geçmeden. Ewgf´i olan her adamla oynuyorum hâlâ onlarla da çok fazla hareket keşfettim görülmeye değer oyun sırasında rasgele yapıp da değdirdiğim hareketler bazen beni bile şaşırtıyor :lol: bir ara tekrar oynamak isterim seninle eski günlerdeki gibi bakalım ne kadar gelişmişiz :P

Bu arada Lee ile olan hareketlere bir kaç ekleme yapmak istiyorum çoğu kişi CH b+4 ten sonra SS+2~f~1,2.. ile devam ediyor SS+2 yerine seri şekilde H u/f+4~1,2.. ile götürseniz d,d/b+4 ten devam edilen H u/f+4~1,2.. kadar can alıyor oraya da dikkat.

Ve Lee´nin oynayan için de rakip için de şaşırtıcı bir hareketi var: 1,2,H4. Eğer rakip sadece 1,2,4 vuracağınızı düşünürse bekler son tekme olan 4 gelmeyince attack yapmak ister ve CH olur ardından f,f+3 vurabilirsiniz ama rakip birazcık usta ise 1,2,H4 yapacağınızı anlarsa araya u/f+4 veya 1,2 açığına girebilir bu uyarılarımı dikkate alırsanız sorun yaşamazsınız 8)

Çoğu karakter hakkında bilgi vermek istiyorum fakat herkes kendi favorisinin yani ustası olduğu karakterin hareketlerini yazarsa daha verimli olur diye düşünüyorum o yüzden bekliyorum baktım Lee için yazan yok yazayım elime mi yapışır dedim herkes üşenmeyip bir yarım saatini ayırsa Türkiye Tekken adına baya yol alır diye düşünüyorum :wink:
Kullanıcı avatarı
Piskospat
Vindicator
Vindicator

Mesajgönderen leealex » 07 Eki 2009 Çrş, 4:07 pm

bişilerde ben ekliyim :)
lee chaolan ın bence en iyi counteri b 4 müthiş birhareket ardından hitmana geçip boyut yapabilirsiniz b4 ten sonra
eğer hitmana geçmezsenm ben b 4 ff n 4uf3 ff n 1 2f 1 2f 3 4 kombosunu kullanırım çok iyi can alır temel stratejisi kombo olan karakter için öncelikle fazla can almak daha önemli :wink:
eğer hitmana geçersem de yapacağım ilk şey f n 2 b 11 f 12 f 12 f 3 4 olur
birde çeşitli cezalarımız var
bunlar 9 hit ve 13 hit arasında açık veren yakın mesafeli hareketlere 1 2 4
11 hit ve üzeri orta mesafeli açıklara 444 veya f4
14 hit ve üzeri yakın mesafeli açıklı hareketlere uf 4(combo:))
14 15 hit gibi uzak mesafeli açıklı hareketlere de b 1 1 2 ışıklı ışıksız işler (örnek law ws 2 ) bu kategoriye tekken 6 için f 2 1 hareketi de konulabilir bu hareketleri çeşitli karakterlere karşı pratik modda hit analizi açarak test edebilirsiniz :wink:
lee chaolanın cezalarını kullanmadan lee ile oynanmaz onuda söylemeden geçemiyorum :)
Kullanıcı avatarı
leealex
Tekken Emperor
Tekken Emperor

Mesajgönderen leealex » 27 Eki 2009 Sal, 2:02 am

tekken 6 lee comboları bunlar şimdilik yapabildiklerim arkadaşlar
daha dün aldım oyunu bakalım neler olacak
uf4 4 b2f 2 b2f b2f f4 3 ff b4 d 3 ( 70 demage )
uf 4 4 b11 f 2 b11f f4 3 fff df323 ( 60 65 demage falan ) devamında wall combo olabilir
uf 4 4 b2f 2 b2f b2f b2f buraya dikkat adam ileri gider gitmez b N (ws) 2 3 wall f4 3 ss b4 ub3 (80 90 demage civarı :)
Kullanıcı avatarı
leealex
Tekken Emperor
Tekken Emperor

Mesajgönderen Piskospat » 30 Eki 2009 Cum, 9:44 pm

Hayırlı olsun :)

Duvara çok yakın şekilde u/f+4~4,3,4 duvara adam çarparken 4,3,3 hemen ardından d/f+3,2,3

en çok can alan hareketi budur
Kullanıcı avatarı
Piskospat
Vindicator
Vindicator

Mesajgönderen okk_Devil » 09 Kas 2009 Pzt, 3:22 pm

teşekkürler bilgiler için
En son okk_Devil tarafından 09 Kas 2009 Pzt, 3:23 pm tarihinde düzenlendi, toplamda 1 kere düzenlendi.
bir daha ki buluşmada görüşmek üzere leealex :D
Kullanıcı avatarı
okk_Devil
3.dan
3.dan

Teşekkür etti: 1 kez
Teşekkür aldı: 0 kez

Dön Lee Chaolan

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 1 misafir