• Reklam

Disgaea Serisi

Disgaea Serisi

Mesajgönderen lightwave » 12 Tem 2010 Pzt, 9:28 pm

Hayatımın 100lerce saatini alıp, pişman olmadığım oyun serisidir. Eğer PSP'niz olupta bu oyunları oynamadıysanız sizi esef ile kınıyorum!

Şuanda "Disgaea" adı altında 3, hikayesi olarak 5 tane oyunu vardır. Oyunların ikisi J-RPG, ikisi macera, kalan bir tanesinin ise türü yoktur. (Değişik bir sistemi var, aşağıda anlatacağım.) Sıra ile oyunların tanıtımına geçecek olursak;

Disgaea: Afternoon of Darkness:

Resim

Hikayesini biraz özetleyecek olursak, Laharl isimli iblis bebesinin, babasından kalan krallığın başına geçmesi ile olaylarımız başlıyor. Tabi yanımızda Etna isimli karakter ve Prinnyler de beliriyorlar. İlerde yeni ekip arkadaşları ve eşsiz hikayesi ile kendini hemen hemen 50saat (belkide daha fazla, save dosyam silindiği için tam süre veremiyorum.) civarında hikaye modu sürüyor. Tabi oyunun tek sonucu yok, oyun içinde yaptığınız hareketler ile iyi,kötü son gibi sonlar var. (Silent Hill serisinde ki gibi.) (Spoiler vermemek için daha fazla hikayeden bahsetmek istemiyorum.)

Oyunun türü J-RPG. Aksiyon severler için "J-RPG bana uymaz!" diyenler olacaktır ama sadece deneyin diyorum. Oynanışı çok kolay ve anlaşılır. Kalan herşey sizin strateji yeteneğinize kalıyor ve gerçekten iyi stratejiler yapmanız gerekiyor. Ayrıca oyunda hikayelerde karşımıza çıkan karakterlerden bazıları ekibe geldiği gibi, kendimize başka karakterlerde yapıp geliştirebiliyoruz. Kısaca oynanışı, özellikle oyunun hikayesi, karakterleri, geçtiği evren, grafikleri... ile PSP'nin en iyileri arasında olmayı kesinlikle hakkediyor.

Oyunu anlatırken ayrıntıya inersem sabahı bulur galiba ondan istek olursa ayrıntılı olarak oyunu açıklayabilirim. Ayrıca geçemediğiniz yerlerde yardımcı olabiliirim.

Disgaea 2: Dark Hero Days
Resim

Disgaea: Afternoon of Darkness'da olduğu gibi J-RPG türünde. Hemen hemen aynı oynanışa sahip. (Yani ilk oyunu bitiren birinin, ikinci oyunu öğrenmek için uğraşmasına gerek yok.) Tabi bazı ek özellikler de yok değil. Tabi bunlarıda uzun uzun yazmayacağım. Ama Item World'deki değişim bile önceki oyundan, eşya olarak ilerde olmasını sağlıyor.

Herneyse efenim, hikayesine gelirsek. Adell, köyünde tek kalan insandır. Ve diğer köy halkı iblislere dönmektedir, tabii bir yandan da hafızaları yavaş yavaş silinmektedir. Adell, Zenon'u(köy halkının iblis olmasına neden olan kişi. ) yenmek için çalışmaktadır. Adell'in ailesi Zenon'u kendi yanlarına ışınlayıp (summon edip) onu yenmek isterken, yanlışlıkla Zenon'un kızı Rozalin'i yanlarına ışınlarlar ve olaylar gelişir. Bu arada oyunun geçtiği evren, ilk oyun ile aynı evrendedir.

Şahsen hikayesi ilki kadar komik olmasada yine enfes bir hikayesi var. (İlerdeki Axell modundan bahsetmiyorum. O bölümlere gelince yarılarak güleceksiniz.) Tabi romantizm öğeleri çok güzel bir şekilde kullanılmış. Görsel olarak hemen hemen aynı olsada oyunun öncekinden daha iyi hazırlandığı belli. Tabi bu oyunda önceki oyun gibi en iyilerden olması. Tabi önceki oyundan biraz daha kısa sürüyor bu oyun. Sadece ilk kısmı (Axell mode dahil değil yani.) 21 saat, 57 dakika, 15 saniyede bitirmişim. Tabi oyun bittiğinde yüzümdeki "Neden çabuk bitti!" ifadesini görmeniz lazımdı. :) Ama dediğim gibi ilk oyundan daha fazla içeriğe sahip olduğu için daha da uzun sürede, iyice eğlenerek bitirilebilir. Çünkü bir sürü yan hikaye var. Ve son olarak bu oyuna başlamadan önce ilkini bitirmenizi tavsiye ederim. Çünkü ilk oyuna göndermeleri anlamayabilirsiniz ikinci oyunda. :)

Daha sonra kalan oyunları bu başlık altında düzenleyerek yazacağım, bu akşamlık bu kadar. Bu arada baya talep olursa ayrıntılı bir inceleme ve oyunun oynanışını anlatabilirim. Zaten orta derece bir ingilizcesi olan birinin rahatça oynayabileceği bir oyun. :)

NOT: Oyunu oyarken, oyunu kaydedebileceğiniz her zaman kaydedin, çünkü bir bölümde öldüğünüz zaman direk son save dosyasınızdan oyuna başlamanız gerekiyor.
Kullanıcı avatarı
lightwave
5.kyu
5.kyu

Teşekkür etti: 0 kez
Teşekkür aldı: 1 kez

Reklam

Dön PSP

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 1 misafir