• Reklam

Resident Evil Extinction

Mesajgönderen Albert_Wesker » 18 Haz 2007 Pzt, 12:16 pm

cerkezcako yazdı:arkadaşlar kötü dediğiniz film 100 milyon dolar hasılat yapmış

birde 2 saatlik filme nekadar konu sıkıştıra bilirlerki biz film çıkana kadar en 5 seri oyun bitirdik daha ne olsun fimlerde zombi lerin oluşu herşeyi başlangıcı likırlar nemesis birçok oyundaki karakter karşımıza çaıktı bence adamlar ortalam film başına 2 saatte men konuyu hem gerilimi hemde atraksiyonu sakıstırdılar bence yeterde artar bile..

ee yokmu eksikleri var sonuçta biz izliyiciz bende isterdim belgesel tadında geçsin film 3- 3 buçuk saat ama bukadar olmuş ne yapalım

Valla ben hasılata değil, eski Resident Evil oyuncusu olduğum için konuya bakarım. Ben Resident Evil'dan eser göremedim bu filmde...

jinemre'nin yorumuna da aynen katılıyorum. Neticede birşey istenilirse yaplılır. Aynen LOTR örneğinde olduğu gibi.
Resim
ALBERT WESKER
Kullanıcı avatarı
Albert_Wesker
4.dan
4.dan

Teşekkür etti: 0 kez
Teşekkür aldı: 0 kez

Reklam

Mesajgönderen cerkezcako » 18 Haz 2007 Pzt, 7:56 pm

muhalefet olsun diye yazı yazmıyorum mesela jamaicanın dediği gibi ''Milla jovovich herkesi dövücek ultraviolette olduğu gibi '' resident evil 2 filminde aynen öyle olmuştu ben de sizin verdiğiniz öernekten yola çıkarak birşeyler hatırlatacam en azından film için bir kaç iyi not açısından mesela jin emre kardeşim lolrd of the ring filmini örnek vermişti bende filmi izlemiş bir insan olarak size şöğle bir anımsatmada buluncam hatırlarsınız filmde bazen okadar
çok detaya giriliyordu ki diyologlar geyiğe varıyodu ama mesela urughailar miğfer dibine saldırdıklar çok güzel sahneler aşandı tam kaybetmeye yakın gandal daldı anlamsız bir engame koptu savaş kazanıldı
aynısı kralın dönüşü filminde savaş kaybedilcek gibi olunca hayalet ordu ne varsa silip süpürdü yani bunlar filmin büyük eksileri bende residentevil in artıları zombilerin kurgulanması bence şahaneydi kısada olsa oyunun hikayesini vurgulanması güzeldi virüsün dağalması nemesisin oluşumu felan peki hanginiz lazerli oda sahnesine kötü diye bilirmisiniz ...?
Resim
Kullanıcı avatarı
cerkezcako
Rogue
Rogue

Mesajgönderen jinemre » 19 Haz 2007 Sal, 4:42 pm

cerkezcako yazdı:muhalefet olsun diye yazı yazmıyorum mesela jamaicanın dediği gibi ''Milla jovovich herkesi dövücek ultraviolette olduğu gibi '' resident evil 2 filminde aynen öyle olmuştu ben de sizin verdiğiniz öernekten yola çıkarak birşeyler hatırlatacam en azından film için bir kaç iyi not açısından mesela jin emre kardeşim lolrd of the ring filmini örnek vermişti bende filmi izlemiş bir insan olarak size şöğle bir anımsatmada buluncam hatırlarsınız filmde bazen okadar
çok detaya giriliyordu ki diyologlar geyiğe varıyodu ama mesela urughailar miğfer dibine saldırdıklar çok güzel sahneler aşandı tam kaybetmeye yakın gandal daldı anlamsız bir engame koptu savaş kazanıldı
aynısı kralın dönüşü filminde savaş kaybedilcek gibi olunca hayalet ordu ne varsa silip süpürdü yani bunlar filmin büyük eksileri bende residentevil in artıları zombilerin kurgulanması bence şahaneydi kısada olsa oyunun hikayesini vurgulanması güzeldi virüsün dağalması nemesisin oluşumu felan peki hanginiz lazerli oda sahnesine kötü diye bilirmisiniz ...?

Muhalefet diye bir durum söz konusu olamaz burası forum herşeyi konuşabiliriz bu yüzden rahat ol :wink: Fikirlerine saygı duyuyorum fakat benim anlatmaya çalıştığım şey görsellik değil konu idi :!: RE filminde görsel hiçbirşey negatif değil buna zaten lafım yoktu, ben sadece RE nin anakonusu olan ''oyun'' ile ''filmin'' konusunun çakışmasını sevmedim dedim fakat lotr'da böyle birşey söz konusu değil :wink: Lotr da da kitaba uyulmayan bir kaç senaryo olmadı mı? Tabiki oldu fakat RE'nin konu sapması kadar birşey göremedim ben şuana kadar okuduğum kısımlarda hatta birebir adam resmetmiş filmi tebrikler Peter Jackson'a...
Okuduğunuz zaman sadece siz; Yazdığınız zaman herkes yararlanır. TekkenTR.com paylaşımlarınızı bekliyor.

Resim
Kullanıcı avatarı
jinemre
Team TrM
Team TrM

Ülke: China (cn)
Teşekkür etti: 171 kez
Teşekkür aldı: 165 kez

Mesajgönderen cerkezcako » 20 Haz 2007 Çrş, 11:53 am

bende saten inkar etmiyorum bunları filmi geçtik saten oyununda serilerinde senoryalar arsında çakışmalar yokmu Albert_Wesker kardeşim de kendi yazı dizisinde bullara deyinmemişmiydi(bu arada foruma bakıp geçmediğimi bütün yazı ve yorumları tek tek okuduğumu söğlemeliğim) ben sadece youna göre yenide filmi fena değil demeye getirmiştim yerden yere vurmaya gerek yok demek istedim okadar son olarak son filmin biz resident serisi severler için çok daha iyi bir film olması dileğiyle :roll:
Resim
Kullanıcı avatarı
cerkezcako
Rogue
Rogue

Mesajgönderen Albert_Wesker » 20 Haz 2007 Çrş, 2:27 pm

Benim filmlere muhalefet oluşumun nedeni konunun sapmasıdır. Karakter sapmasıdır. Yahu hangi Resident Evil oyununda Alice diye bir karakter var ? Bu Alice'i öyle bir karakter yapıp çıkarttılar ki aynen Albert Wesker tarzı bir bayan karakter oldu (yetenekleri arttı çevik bir savaşçı oldu çıktı!) 2. filme Resident Evil 3'ten Jill Valentine'ı ve Carlos Oliveira'yı koydular. Jill karakterini oynayan bayan bu işi çok iyi kotardı lakin Carlos karakterini oynayan kişi role gitmedi.. Hatta inanır mısınız, filmde Carlos rolündeki kişi, oyunda Carlos'tan çok Chris'e benziyordu. Adama Carlos yerine Chris rolü verilse gam yemem. Nicholai karakteri çok genç bir karaktere verilmiş, artı oyundaki Nicholai karakteri ile uyuşmuyor.

Daha saysak çok eksik çıkar..
Resim
ALBERT WESKER
Kullanıcı avatarı
Albert_Wesker
4.dan
4.dan

Mesajgönderen -Hwoarang- » 20 Haz 2007 Çrş, 5:34 pm

2. filmin girişi fena gözükmüyordu gerilim sahneleri (örn : klise koridorları, odalar vs...) vardı. Jill karakteride oyundakiyle tam uyumlu olmuş. Klise içersinde Lickerler le yapılan mücadele filmin dozajını arttırmaya sağlıyordu ama taki alice motorla klisenin içine girene kadar. Jill ve Peyton 2 deneyimli S.T.A.R.S üyesi 3 Licker den birini bile öldürememişken alice tek başına 3 Lickeri de efektler (kurşunların yavaş çekimi) beraberinde hakladı. İnsan "ne şimdi bu" demeden geçemez sanırım. Öyleki atmosfer biranda dibe vurdu ve o dakikadan sonra filminde bir anlamı kalmadı zaten. Matrix misali aksiyon niyetine izlendi. Silent Hill beyazperdeye konu ve karakterlere bağlı kalarak aktarıldı ve gayet de başarılı oldu. Bilhassa filmde oyun serilerindeki müzikleride katarak filme büyük bir artıda katmış olundu. Maalesef üzülerek sölemeliyimki bu benim şahsi düşüncem Resident Evil ın beyazperdeye aktarılan ilk iki filmi (3. filmden de hiç umudum yok) Silent Hill in yanından bile geçemiyecek durumda. Bunda da yönetmenlerin başarısı ap açık ortada zaten.
Resim
Resim
Kullanıcı avatarı
-Hwoarang-
4.kyu
4.kyu

Ülke: Turkey (tr)
Teşekkür aldı: 1 kez

Mesajgönderen Albert_Wesker » 20 Haz 2007 Çrş, 6:27 pm

-Hwoarang- yazdı:2. filmin girişi fena gözükmüyordu gerilim sahneleri (örn : klise koridorları, odalar vs...) vardı. Jill karakteride oyundakiyle tam uyumlu olmuş. Klise içersinde Lickerler le yapılan mücadele filmin dozajını arttırmaya sağlıyordu ama taki alice motorla klisenin içine girene kadar. Jill ve Peyton 2 deneyimli S.T.A.R.S üyesi 3 Licker den birini bile öldürememişken alice tek başına 3 Lickeri de efektler (kurşunların yavaş çekimi) beraberinde hakladı. İnsan "ne şimdi bu" demeden geçemez sanırım. Öyleki atmosfer biranda dibe vurdu ve o dakikadan sonra filminde bir anlamı kalmadı zaten. Matrix misali aksiyon niyetine izlendi. Silent Hill beyazperdeye konu ve karakterlere bağlı kalarak aktarıldı ve gayet de başarılı oldu. Bilhassa filmde oyun serilerindeki müzikleride katarak filme büyük bir artıda katmış olundu. Maalesef üzülerek sölemeliyimki bu benim şahsi düşüncem Resident Evil ın beyazperdeye aktarılan ilk iki filmi (3. filmden de hiç umudum yok) Silent Hill in yanından bile geçemiyecek durumda. Bunda da yönetmenlerin başarısı ap açık ortada zaten.

Hay gözünü seveyim arkadaşım : Bakın işte 2 deneyimli S.T.A.R.S elemanının halledemediğini Alice gelip birkaç hamleye elimine ediyordu. İşte size bir gereksiz muhabbet daha. Ben şimdi -Hworang- arkadaşa katılmayayım da ne edeyim ? Şimdi tamam hakkını da yememek gerekir : o merzarlıktan çıkan zombiler iyi düşünülmüştü ancak film bu havaya biraz daha sokulabilir, aksiyon gerekli yerde ve dozunda verilebilirdi. Aksiyona karşı değilim, yeterki dozunda verilsin. Oyunun korku gerilim türüne girdiği unutulmamalı. Geçenlerde MTV'yi izlerken bu filmde daha çok "kan" olacağından söz edildi. Ne diyelim umarım olur, ancak ben yine de umutsuzum. Umarım film benim umutsuz teorilerimi boşuna çıkarır.
Resim
ALBERT WESKER
Kullanıcı avatarı
Albert_Wesker
4.dan
4.dan

Mesajgönderen headshot » 21 Haz 2007 Prş, 3:28 pm

Albert_Wesker yazdı:Hay gözünü seveyim arkadaşım : Bakın işte 2 deneyimli S.T.A.R.S elemanının halledemediğini Alice gelip birkaç hamleye elimine ediyordu. İşte size bir gereksiz muhabbet daha. Ben şimdi -Hworang- arkadaşa katılmayayım da ne edeyim ? Şimdi tamam hakkını da yememek gerekir : o merzarlıktan çıkan zombiler iyi düşünülmüştü ancak film bu havaya biraz daha sokulabilir, aksiyon gerekli yerde ve dozunda verilebilirdi. Aksiyona karşı değilim, yeterki dozunda verilsin. Oyunun korku gerilim türüne girdiği unutulmamalı. Geçenlerde MTV'yi izlerken bu filmde daha çok "kan" olacağından söz edildi. Ne diyelim umarım olur, ancak ben yine de umutsuzum. Umarım film benim umutsuz teorilerimi boşuna çıkarır.

Yaw Alice' in gelmesiyle film bayağı bi saptı. Ama şöyle düşünüyorum ben:
Jill oyunda Nemesis i binbir zorluklar içinde öldürür. Öldürene kadar Nemesis' den bir sürü darbe yer. Ama gerçek hayatta onun bir üflemesi adamı öldürür. :D Ama Alice' de bi ucube. Yani bunları kolaylıkla öldürür.

Ama şimdi ne gereği vardı bu kadının filmde. Niye Alice değilde Jill gelmiyo motorla kiliseye. Niye Jill öldürmüyo onları tek başına. Niye Nemesis o kadar kurşundan değilde helikopterin bir parçasıyla ölüyo. Yaw ben Nemesis' i oyunda bin kere öldürüyordum yine mutasyona girip karşıma çıkıyodu. :D Filmde de bu havalar olsa güzel olmazmıydı?

Neyse artık olan olmuş. :D Umarım 3. filminde bizi utandırırlar.
Kullanıcı avatarı
headshot
Raksasa
Raksasa

Teşekkür etti: 1 kez

Mesajgönderen FausT » 20 Tem 2007 Cum, 9:32 pm

arkadaşlar görüyorumki bir çok kişi filmin oyunla alakası olmadığı için pek hoşnut değil ancak şöyle bişi var oyunu filme aktarmakda o kdr gsl bişi deil bence bu sefer herşeyi oyunlardan bildiğimiz için her sahne tanıdık gelcektir bence mesela silent hill de bir kaç sahne senaryo aynen oyundan alınmış aynı sahneleri görünce pekde hoşuma gitmedi ama yinede sevdim :) o yüzden aynı olması bence çok da gsl deil. 2 filmide oldukca gsl di 3.ü film içinde umutlarım var bence re3 de harika olacak
Mirage (Lili) Divine Fist
Mirage (Asuka Kazama) Tekken Lord
Mirage (Sergei Dragunov) Tekken Lord
Kullanıcı avatarı
FausT
Berserker
Berserker

Teşekkür aldı: 4 kez

Mesajgönderen Albert_Wesker » 22 Tem 2007 Pzr, 4:29 pm

Niye oyundan filme aktarmak güzel olmasın ki ? Oyun korku gerilim oyuysa film aksiyon macera olmaz! Bu ne perhis, bu ne lahana turşusu.. Resident Evil 3 umarım güzel olur ama ben de dahil pek çok eski Resident Evil'cı 3. filmden de umutsuz..
Resim
ALBERT WESKER
Kullanıcı avatarı
Albert_Wesker
4.dan
4.dan

Mesajgönderen tekken6 » 22 Tem 2007 Pzr, 11:18 pm

arkadaşlar bence alice karakteri gereksizdi ama git gide normal oyunudaki karakterler gelmeye başladı en sonunda bütün karakterler gelince alice i öldürseler bence esas resident evil o zaman başlar.Bide aynen oyundaki gibi ilerleseydi filmin hiç heyecanı kalmazdı bence nasıl olsa şimdi ne yapacağğını biliyorum gibi birşey hissederdik
Power is everything
Kullanıcı avatarı
tekken6
Vanquisher
Vanquisher

Teşekkür aldı: 3 kez

Mesajgönderen -Hwoarang- » 13 Ağu 2007 Pzt, 12:54 am

Resim
Resim
Resim
Resim
Resim
Resim
Resim
Resim
Resim
ResimResimResim
ResimResimResim

New Resident Evil Extinction Trailer 2

Resident Evil Extinction Trailer

Yeni yayınlanan fragmanı izleyince 3. film konusunda fikirlerim biraz değişti diyebilirim ama yinede çokda fazla umutlu olmamak lazım. Bence en büyük eksiklik filmin geçeceği çöl ortamı hiç uymamış. Fragman ile film açıklığa kavuşmuş görünüyor ve izlediğim kadarıyla atmosfer önceki 2 seriye göre daha gerici olmuş (zombiler, kargalar vs...) ve gene bol bol aksiyon izleyeceğimiz açık. Yine fragmanın sonlarına doğru filmde yer alacak tyrant modellemesi var. Ben re outbreak'ın ilk serisindeki tyrant thanatos'a benzettim sanki biran onu anımsattı bende. Filmin oyuncu kadrosundan jill valentine (Sienna Glory) karakteri çıkarılmış. Aslına bakarsanız iyi olmuş diyebilirim çünki alice yüzünden 2. filmde jill geri planda kalmıştı, jill gibi esas bi karakterin 3. filmde de geri planda olmasını açıkcası hiç istemem ama bu seferde bir başka esas karakter claire var ve sanırım onunda durumu jill den farklı olmayacak gibi gözüküyor :| Filme 2 yeni bayan karakter eklenmiş Claire (Ali Larter) ve Betty (ünlü şarkıcı Ashanti) yer alıyor ve gene eragon filminden de tanıdığımız Mikey (Christopher Egan)'a da yer verilmiş. Son olarak filmin amerika çıkış tarihi 21 Eylül 2007 türkiye çıkış tarihi ise 19 Ekim 2007 olarak açıklanmış ne diyelim bekleyip göreceğiz.
En son -Hwoarang- tarafından 15 Ağu 2007 Çrş, 3:09 am tarihinde düzenlendi, toplamda 2 kere düzenlendi.
Resim
Resim
Kullanıcı avatarı
-Hwoarang-
4.kyu
4.kyu

Ülke: Turkey (tr)

Mesajgönderen karpuzcu » 13 Ağu 2007 Pzt, 2:41 am

Yeni kostüm harika :)
The King of SoulCalibur

Resim

PSN: Karpuzcu
Kullanıcı avatarı
karpuzcu
Fujin
Fujin

Mesajgönderen darkwave » 13 Ağu 2007 Pzt, 9:46 am

yok yaw gündüz gündüz re olmaz karanlık soğuk bir mekan daha iyi olurdu.
Kullanıcı avatarı
darkwave
Avenger
Avenger

Teşekkür aldı: 3 kez

Mesajgönderen headshot » 13 Ağu 2007 Pzt, 10:18 am

Ne diyelim, bekleyip görücez artık. :)
Kullanıcı avatarı
headshot
Raksasa
Raksasa