• Reklam

Kapmaları Açmak

Tekkende şunu yapamıyorum diyorsanız buraya

Re: Kapmaları Açmak

Mesajgönderen leealex » 16 Nis 2009 Prş, 2:08 pm

kapmaları açmak çok zor ya öyle her adam açamıyo malesef en iyiler bile yüzde 60 seviyesinde açıyor dream manin anlattığı stratejiyi uzun zamandır uyguluyorum doğru bir strateji ama görmemize rağmen geç basmaktan dolayı açamıyorum ben şuan için yüzde 20 seviyesinde açıyorum
online da ise hiç denemiyorum bile açmayı nasıl olsa işlemiyo :D
turnuva masraflari ve site giderleri icin lutfen reklamlari tiklayalim
Kullanıcı avatarı
leealex
Tekken Emperor
Tekken Emperor

Ülke: Turkey (tr)
Teşekkür etti: 67 kez
Teşekkür aldı: 58 kez

Reklam

Mesajgönderen leealex » 10 Haz 2009 Çrş, 1:45 pm

arkadaşlar forumda ilgilenilmesi gereken asıl konulardan biri bu konu bence ona rağmen eskimeye yüz tutmuş durumda içimizde hiçkimse kapmalarla ilgili bir sorun yaşamıyor mu unutmamak lazım ki bu oyunda kapmalar da var ve iyi birer oyuncu olmak için bu kapmaları açmak konusunda orta seviyelerde olmak gerekir bence bu konunun daha fazla ilgi görmesi lazım ... :!:
Kullanıcı avatarı
leealex
Tekken Emperor
Tekken Emperor

Mesajgönderen bigmania » 10 Haz 2009 Çrş, 4:20 pm

bence orta seviyede yetmez iyi şekilde kapma açmak gerekli.rakip kapma açamadığınızı anladığında eğer ki sadece yenmek için oynuyorsa bu zaafınızı çok güzel kullanır.ancak çok iyi kapma açarsanız kapmalı oynıyan kişileri çok rahatlıkla şaşırtabilirsiniz iş karakterin ellerinde bitiryor dikkat etmek tahmin ederek tutma açmak bi işe yaramaz her defasında tutmaz ha kapma yapıcak diye tahmin edip eğilmek olur ama nasıl kendinizi alıştırırsanız öyle gider görerek açtıkca daha da iyi seviyeye gelirsiniz.

ayrı bir durum görerek oyun oynıyan kişiler rastgele eğilme kalkma durumu olmadığından sıklıkla kapmalara maruz kalırlar eğer ki çok iyi kapma açma kabiliyeti war ise . bu kapma yapan rakip için çok sinir bozucu bir hal alır hiç birşey yediremez strese girer eli ayağı titrer :D çok görüyorum böle kişiler :D

görerek oynamaya biraz daha alışmak için makine ile oynamanız bile yeterli olur bırakın makine saldırsın kapsın.siz ss lerle back dash lar ile kaçın açık vermesini sağlayın yeri gelince herşeye gard almıya çalışın kapmalardan kurtulmaya çalışın . yerine göre açığınızı yakalayınca kadırın en uygun kombonuzu yapın,yetişirse duvara ötürün bide orda pataklayın , kaldırılmıycak gibi ise garanti hareketler le can yakın. çok pratik ister ama zamanla daha da refleksler artar.
Resim

Bu mesaj için bigmania kullanıcısına 1 kez teşekkür edildi. Teşekkür eden:
leealex
Kullanıcı avatarı
bigmania
Team TrM
Team TrM

Teşekkür etti: 59 kez
Teşekkür aldı: 164 kez

Mesajgönderen leealex » 11 Haz 2009 Prş, 12:00 am

ben pratik te 100 de 90 açıyorum
kapmaları
1 2 1+2 yi
bundan sonra izlemem gereken yol nedir ne yapmalıyım
Kullanıcı avatarı
leealex
Tekken Emperor
Tekken Emperor

Mesajgönderen bigmania » 11 Haz 2009 Prş, 3:10 am

buna sen karar ver üstteki yazıda yazanlardan hangisinde zayıf olduğunu düşünüyosan onun üzerinde dur.
Resim
Kullanıcı avatarı
bigmania
Team TrM
Team TrM

Mesajgönderen leealex » 31 Ağu 2009 Pzt, 12:04 pm

arkadaşlar bu kapmalarla ilgili farkettiğim bişi var yada göz aşinalığı farklı da olabilir mesela leenin ff 3+4 ile yapılan kapması ile lawın aynı şekilde yapılan kapmasında leenin kapmasının daha uzun gibi ama lawın ki tutar tutmaz atıyo havaya çok ilginç aynı şekilde hwonun f2+3 le yaptığı kapma diğer 2+1 ile yapılan kapmalara göre çok daha hızlı benim gördüğüm kazuya bryan jin heihachi bu adamların 2+1 ile olan kapmaları daha daha uzun süreli iken hwo marduk lawın ff 3+4 ü ve lili xioyu gibi adamların ki daha kısa süreli
birde dikkatimi çeken kingin kare ile kapılan o çok can alan kapmada yapılırken biraz 2+1 i andırıyor birde o kadar can almasına rağmen de benim görüşüm en hızlı tekken kapması gerçekten de bu kapmalar arasındaki zaman farkı hissedilir şekilde fazlamıdır
Kullanıcı avatarı
leealex
Tekken Emperor
Tekken Emperor

Mesajgönderen leealex » 03 Eki 2009 Cmt, 12:56 pm

100 kapmada 90 açan var mı ?? :roll:
Kullanıcı avatarı
leealex
Tekken Emperor
Tekken Emperor

Mesajgönderen leealex » 04 Eki 2009 Pzr, 3:12 pm

kapma performansım :mrgreen:

YouTube Link
Kullanıcı avatarı
leealex
Tekken Emperor
Tekken Emperor

Mesajgönderen DeadlyAssassin » 04 Eki 2009 Pzr, 4:02 pm

Tebrik ederim fakat bence oyun esnasında açabilmek daha önemli. Kapma pratiğini başkalarıyla kapışırken yaparsan daha yararlı olur. :wink: çabandan dolayı ayrıca tebrikler.

bu arada 100 de 90 açan var mı diye sormuşsun, Bigmania ve Jinemre :wink:
Team Turk Masters ☆ DeadlyAssassin_TrM ☆
Resim
❤ www.youtube.com/KillerLady7 ❤
TEKKEN HYBRID is ❤ BIG HUGE LOVE ❤
Kullanıcı avatarı
DeadlyAssassin
Team TrM
Team TrM

Ülke: China (cn)
Teşekkür etti: 78 kez
Teşekkür aldı: 110 kez

Mesajgönderen leealex » 04 Eki 2009 Pzr, 4:26 pm

teşekkür ederim
maç esnasında çalışıyorum cpunun kapmalarını 100 60 falan açıyorum mesela ama sende biliyorsun ki online da bu inkansız kapmaları açmak saliselere bağlı en iyi online da bile 5 6 saliselik bir gecikme oluyor artık ümitlerimiz tekken 6 ya :D
Kullanıcı avatarı
leealex
Tekken Emperor
Tekken Emperor

Mesajgönderen _Dream_Man_ » 04 Eki 2009 Pzr, 11:34 pm

Tebrikler. Pratik anlamında aşmışsın. DeadlyAssassin görüşüne katılıyorum. Ne kadar da pratikde başarılı olsak kapışırken daha değişik bi şekil alıyor. Online bu konuda bi ölçüt değil. Lagsız kapışmalar olmadıkca çokda önemsememek lazım.

Ekleme olarak görüşüm bu işin en üst seviyesi beklenmedik anda kapma açabilmek. Bu pratik çok yarar sağlar. Ama biraz çıtayı yükseltip low middle high hareketler arasına 3 kapmayıda eklemek normal kapışma kadar olmasada daha iyi sonuç verir. Gerisi kendiliğinden gelir zaten.
Resim

Bu mesaj için _Dream_Man_ kullanıcısına 1 kez teşekkür edildi. Teşekkür eden:
DeadlyAssassin
Kullanıcı avatarı
_Dream_Man_
Site Admin
Site Admin

Teşekkür aldı: 105 kez

Mesajgönderen leealex » 05 Eki 2009 Pzt, 12:02 am

teşekkürler aslında arkadaşlar çok zor bişi değil kapmaları açmak nasıl açıklı bir harekete işleyen bir saldırı çıkartabiliyorsanız buda aynı olay ama daha hızlı olmak gerekli özellikle hız için kesinlikle 2+1 e kısayol gerekli kısayol olmadan açılmıyor çok hızlı bir şekilde basmak gerektiği için mutlaka olmalı birde kapmadan kapmaya hız değişiyor mesela kingin bir çok kapması var hızlı bazılarının animasyonları bile değişik 2+1 gibi kapıyor fakat kare ile açılıyor mesela
birde sadece bunu yapıp sadece kapışsanız bile gerisi kendiliğinden geliyor cpu kapma alıştırması için süper en iyi kapmayı makina yapıyor zaten
En son leealex tarafından 05 Eki 2009 Pzt, 12:04 am tarihinde düzenlendi, toplamda 1 kere düzenlendi.
Kullanıcı avatarı
leealex
Tekken Emperor
Tekken Emperor

Mesajgönderen kimi_kerem » 23 Tem 2011 Cmt, 12:21 pm

arkadaşlar ben genelde her akşam arkadaşımla tekken 6 oynuyorum. genelde rastgele karakter seçimi yaptığımız için çoğunda çok rahat bi şekilde yeniyorum. ama adam eddy yi aldığı zaman bi combosunu öğrenmiş. ben yerden kalkamıyorum. o comboya nasıl karşılık vermem gerekir. yerden kalkmama ya da gard almama izin vermeden seriye bağlıyor. çok canım gidiyor. benim oynarken zevk aldığım adam armor king. eski ayaklı atari salonlarında oynarken king i alırdım şimdi de yeni nesil konsollarda ise tercihim armor king.

eddy nin combosunu nasıl savurabilirim ve bu oyunun burada usta tutkunları var onları farkettim. arkadaş yakında üniversitesine geri dönecek. zaman kısıtlı. o gitmeden armor king in combosunu öğrenmem lazım. ayrıca armor king in combolarını anlatan bi bölüme rastladım burada ama evrensel dili bilmediğim için çözemedim. zaten ben o dili çözene kadar arkadaş üniversiteye geri dönecek. bilen biri varsa zahmet olacak ama x,0 üçgen yukarı aşağı ileri tarzında bi kombo öğretirse çok sevinirim. herkese şimdiden teşekkürler. eddy yi yenmem lazım :? armor kingle hemde ...
NFSTR - NEED FOR SPEED bizden sorulur
Kullanıcı avatarı
kimi_kerem
8.kyu
8.kyu

Teşekkür etti: 0 kez
Teşekkür aldı: 0 kez

Mesajgönderen bigmania » 23 Tem 2011 Cmt, 3:13 pm

kimi_kerem yazdı:arkadaşlar ben genelde her akşam arkadaşımla tekken 6 oynuyorum. genelde rastgele karakter seçimi yaptığımız için çoğunda çok rahat bi şekilde yeniyorum. ama adam eddy yi aldığı zaman bi combosunu öğrenmiş. ben yerden kalkamıyorum. o comboya nasıl karşılık vermem gerekir. yerden kalkmama ya da gard almama izin vermeden seriye bağlıyor. çok canım gidiyor. benim oynarken zevk aldığım adam armor king. eski ayaklı atari salonlarında oynarken king i alırdım şimdi de yeni nesil konsollarda ise tercihim armor king.

eddy nin combosunu nasıl savurabilirim ve bu oyunun burada usta tutkunları var onları farkettim. arkadaş yakında üniversitesine geri dönecek. zaman kısıtlı. o gitmeden armor king in combosunu öğrenmem lazım. ayrıca armor king in combolarını anlatan bi bölüme rastladım burada ama evrensel dili bilmediğim için çözemedim. zaten ben o dili çözene kadar arkadaş üniversiteye geri dönecek. bilen biri varsa zahmet olacak ama x,0 üçgen yukarı aşağı ileri tarzında bi kombo öğretirse çok sevinirim. herkese şimdiden teşekkürler. eddy yi yenmem lazım :? armor kingle hemde ...

arkadaşların dönse ne olucak anlamadım tekken i bırakmıcaksın heralde dimi ? bu acele neden anlamadım , rahat rahat öğren oyunu ;) hangi kombolardan bahsediyorsun hiç birini anlamadım , 10 hit ler den mi ? eğer öyleyse öyle oynamaktan bişey çıkmaz her karakterin 10 hitinde zaten kesilicek bir yer var. sen neyin ne olduğunu tam olarak yazki nasıl karşılık verebileceğini söyleyelim. sürekli kolu geri tutarak yerden kalkmaya çalışma , tam yere düşerken tuşlara basarsan hızlı kalkarsın yerden, yada yerdeyken 1 e basarsan yerde dönersin. vs vs. . . sadece yerden kalkmanın bile bir sürü ayrıntısı var o arkadaşını yenmek için bir iki tavsiye istiyosun ama oyunu öğrenmiyo aksine ezberliyo olursun böyle yaparsan . Armor king tavsiye başlangıç için kullanışlı hareketler , d/b3, f1+4, 3+4,2 d/f+2,1 d/f1, isw, fff2+4, ,, bir kaç armor king maçı izlersen faydalı olur,

son olarak tekken 6 command list te sample combo lar var 7 tane onları öğrensen bile o arkadaşını yenebileceğini düşünüyorum.
Resim

Bu mesaj için bigmania kullanıcısına 1 kez teşekkür edildi. Teşekkür eden:
jinemre
Kullanıcı avatarı
bigmania
Team TrM
Team TrM

Mesajgönderen kimi_kerem » 16 Ağu 2011 Sal, 5:19 am

bigmania yazdı:
kimi_kerem yazdı:arkadaşlar ben genelde her akşam arkadaşımla tekken 6 oynuyorum. genelde rastgele karakter seçimi yaptığımız için çoğunda çok rahat bi şekilde yeniyorum. ama adam eddy yi aldığı zaman bi combosunu öğrenmiş. ben yerden kalkamıyorum. o comboya nasıl karşılık vermem gerekir. yerden kalkmama ya da gard almama izin vermeden seriye bağlıyor. çok canım gidiyor. benim oynarken zevk aldığım adam armor king. eski ayaklı atari salonlarında oynarken king i alırdım şimdi de yeni nesil konsollarda ise tercihim armor king.

arkadaşların dönse ne olucak anlamadım tekken i bırakmıcaksın heralde dimi ? bu acele neden anlamadım , rahat rahat öğren oyunu ;) hangi kombolardan bahsediyorsun hiç birini anlamadım , 10 hit ler den mi ? eğer öyleyse öyle oynamaktan bişey çıkmaz her karakterin 10 hitinde zaten kesilicek bir yer var. sen neyin ne olduğunu tam olarak yazki nasıl karşılık verebileceğini söyleyelim. sürekli kolu geri tutarak yerden kalkmaya çalışma , tam yere düşerken tuşlara basarsan hızlı kalkarsın yerden, yada yerdeyken 1 e basarsan yerde dönersin. vs vs. . . sadece yerden kalkmanın bile bir sürü ayrıntısı var o arkadaşını yenmek için bir iki tavsiye istiyosun ama oyunu öğrenmiyo aksine ezberliyo olursun böyle yaparsan . Armor king tavsiye başlangıç için kullanışlı hareketler , d/b3, f1+4, 3+4,2 d/f+2,1 d/f1, isw, fff2+4, ,, bir kaç armor king maçı izlersen faydalı olur,

son olarak tekken 6 command list te sample combo lar var 7 tane onları öğrensen bile o arkadaşını yenebileceğini düşünüyorum.

saolasın. öğrenmeye çalışacağım. eddy nin kombolarından kaçmayıda öğrenicem inşallah.
NFSTR - NEED FOR SPEED bizden sorulur
Kullanıcı avatarı
kimi_kerem
8.kyu
8.kyu

Teşekkür etti: 0 kez
Teşekkür aldı: 0 kez

ÖncekiSonraki

Dön Yardım Destek

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 1 misafir