Kapmaları açmakla ilgili sorun yaşayanlar için benim kullandıgım bana göre en basit ve en gecerli yöntemi sizlerle paylaşmak istiyorum. Deneyin kesinlikle olumlu sonuçlar alıcaksınız.
Tekken 5 - Tekken 5 Dark Resurrection da Practice/Defensive Traininge girin.
Karakterinizi ve rakibinizi seçin.
Starta basarak INTERVAL seçeneğini mutlaka FAST yapın.
Command Liste girerek rakibin yapabileceği hareketlere 1+3 kapmasını seçin ve oyuna dönüp Select tusuna basın.Rakip kapmasını yaparken 1 e basın.Haliyle kapmayı yemeyeceksiniz.Fakat bunu en az 20 kez sürdürün ve kesinlikle kaçta kaçını açıyorum yada açamıyorum şeklinde bir hesap yapmayın.Basit gibi görünen bu denemelerle kapmalarda asıl bizim mantık olarak kapmamız gereken "göz aşinalıgını" yakalamaya calısacağız.Daha sonra ters tarafa geçip burdada en az 20 kez 1 e basarak rakibin yaptıgı kapmayı açın.
Command Liste tekrar dönerek yukarıda anlattığım işlemi bu kez rakibe 2+4 kapmasını seçip 2 ye basarak her iki tarafta da yapın.
Command Listte bir önceki aşamayı bu kez rakibe 1+2 kapmayı secip 1+2 ile acarak her iki tarafta da yapın.
Bu üç aşamayı geçtikden sonra Command Liste girip rakibe bu sefer
1+3 2+4 ve 1+2 li 3 kapmayıda seçin.Burdaki en önemli nokta diğer aşamalara göre rakibin belli bi sisteme bağlı olmadan rastgele 3 kapmadan birini yapacak olması ve hangisini yapacağını önceden bilmememizdir.Rakip karışık bi şekilde kapmaları yaparken her iki tarafta da kapmaları mümkün olduğunca açmaya calışın ve diğerlerinde oldugu gibi şu kadar açtım yada şukadar açamadım şeklinde hesaplar yapmayın.
İşte geldik en önemli aşamaya
Rakibe bu sefer Command Listten 7 farklı seri hareket ve 1+3 2+4 1+2 kapmalarını secin ve oyuna dönerek rakibin hareketlerini takip edip kapmaları açmaya çalışın ve her iki tarafta da uygulayın.
İlerki denemelerinizde daha fazla hareket de seçebilrsiniz ama ilk denemelerde zorlanmamanız için 7+3 daha uygun olacaktır.Dikkat etmemiz gereken kapmaların yanına sececeğimiz hareketlerin mutlaka seri olmalarıdır.Seri kapma seçiyoruz çünkü hareketler arasında rakibin aniden yaptıgı kapmaları görebilecek ve doğru tuşa basabilecek seviyeyi yakalamaya calısacağız.
Bir süre sonra bu şekilde mutlaka sonuc alacaksınız.Yukarıdaki işlemleri yeteri kadar deneme yaptıkdan sonra yine practice modda bu kez VS CPU TRAİNİNG e girerek ULTRA HARD seviyesinde daha cok harekete karsı koyarak kapmaları açma denemelerimizi hesaplama yapmadan rakip karakterleri ve hareketlerini değiştirerek kolaydan zora doğru sürdüreceğiz.
Verim alıp alamadığımızı arkadaşlarımızla yaptıgımız VS kapısmalarımızda görecek ve hesaplamalarımızı yine bu maçlarda yapacağız.








![[paul]](http://www.tekkentr.com/forum/images/smilies/paul1.gif)





