• Reklam

Kapmaları Açmak

Tekkende şunu yapamıyorum diyorsanız buraya

Kapmaları Açmak

Mesajgönderen _Dream_Man_ » 05 Nis 2006 Çrş, 4:01 am

Kapmaları açmakdaki temel mantığın sol el 1 sağ el 2 iki el 1+2 oldugunu bilsekde genelde kapışmalarda bunu uygulamak biraz zordur.Bu işi biraz pratiğe dökelim.

Kapmaları açmakla ilgili sorun yaşayanlar için benim kullandıgım bana göre en basit ve en gecerli yöntemi sizlerle paylaşmak istiyorum. Deneyin kesinlikle olumlu sonuçlar alıcaksınız. :)

Tekken 5 - Tekken 5 Dark Resurrection da Practice/Defensive Traininge girin.

Karakterinizi ve rakibinizi seçin.

Starta basarak INTERVAL seçeneğini mutlaka FAST yapın.

Command Liste girerek rakibin yapabileceği hareketlere 1+3 kapmasını seçin ve oyuna dönüp Select tusuna basın.Rakip kapmasını yaparken 1 e basın.Haliyle kapmayı yemeyeceksiniz.Fakat bunu en az 20 kez sürdürün ve kesinlikle kaçta kaçını açıyorum yada açamıyorum şeklinde bir hesap yapmayın.Basit gibi görünen bu denemelerle kapmalarda asıl bizim mantık olarak kapmamız gereken "göz aşinalıgını" yakalamaya calısacağız.Daha sonra ters tarafa geçip burdada en az 20 kez 1 e basarak rakibin yaptıgı kapmayı açın.

Command Liste tekrar dönerek yukarıda anlattığım işlemi bu kez rakibe 2+4 kapmasını seçip 2 ye basarak her iki tarafta da yapın.

Command Listte bir önceki aşamayı bu kez rakibe 1+2 kapmayı secip 1+2 ile acarak her iki tarafta da yapın.

Bu üç aşamayı geçtikden sonra Command Liste girip rakibe bu sefer

1+3 2+4 ve 1+2 li 3 kapmayıda seçin.Burdaki en önemli nokta diğer aşamalara göre rakibin belli bi sisteme bağlı olmadan rastgele 3 kapmadan birini yapacak olması ve hangisini yapacağını önceden bilmememizdir.Rakip karışık bi şekilde kapmaları yaparken her iki tarafta da kapmaları mümkün olduğunca açmaya calışın ve diğerlerinde oldugu gibi şu kadar açtım yada şukadar açamadım şeklinde hesaplar yapmayın.

İşte geldik en önemli aşamaya

Rakibe bu sefer Command Listten 7 farklı seri hareket ve 1+3 2+4 1+2 kapmalarını secin ve oyuna dönerek rakibin hareketlerini takip edip kapmaları açmaya çalışın ve her iki tarafta da uygulayın.

İlerki denemelerinizde daha fazla hareket de seçebilrsiniz ama ilk denemelerde zorlanmamanız için 7+3 daha uygun olacaktır.Dikkat etmemiz gereken kapmaların yanına sececeğimiz hareketlerin mutlaka seri olmalarıdır.Seri kapma seçiyoruz çünkü hareketler arasında rakibin aniden yaptıgı kapmaları görebilecek ve doğru tuşa basabilecek seviyeyi yakalamaya calısacağız.

Bir süre sonra bu şekilde mutlaka sonuc alacaksınız.Yukarıdaki işlemleri yeteri kadar deneme yaptıkdan sonra yine practice modda bu kez VS CPU TRAİNİNG e girerek ULTRA HARD seviyesinde daha cok harekete karsı koyarak kapmaları açma denemelerimizi hesaplama yapmadan rakip karakterleri ve hareketlerini değiştirerek kolaydan zora doğru sürdüreceğiz.

Verim alıp alamadığımızı arkadaşlarımızla yaptıgımız VS kapısmalarımızda görecek ve hesaplamalarımızı yine bu maçlarda yapacağız.
Kullanıcı avatarı
_Dream_Man_
Site Admin
Site Admin

Ülke: Turkey (tr)
Teşekkür etti: 59 kez
Teşekkür aldı: 105 kez

Reklam

Re: Kapmaları Açmak

Mesajgönderen jinemre » 05 Nis 2006 Çrş, 2:10 pm

ya benim bi arkadaş var acayip tutma açıyo hemen anlıyo yakalandığı zaman hemen anlıyo neyle yakalandığını ve yalnızca bir kez basarak açıyo yakalamayı görseniz inanamazsınız makina açıyo sanarsınız :D bu arkadaşım tabiki BİGMANİA
Kullanıcı avatarı
jinemre
Team TrM
Team TrM

Ülke: China (cn)
Teşekkür etti: 171 kez
Teşekkür aldı: 165 kez

Mesajgönderen jinemre » 05 Nis 2006 Çrş, 2:10 pm

AMA BENDE ALIŞTIM ALLAHA ŞÜKÜR SADECE 1+2 Lİ AÇMALARI YAPAMIYORUM BAZI ADAMLARINKİNİ :roll: YAWAŞ YAWAŞ ALIŞCAZ :D
Kullanıcı avatarı
jinemre
Team TrM
Team TrM

Mesajgönderen SHADY_alp_ » 05 Nis 2006 Çrş, 6:16 pm

alışınca kolay oluyo ama bazı özel kapmalar çok hızlı anında basamıyorum..
Resim
Kullanıcı avatarı
SHADY_alp_
Avenger
Avenger

Teşekkür etti: 0 kez
Teşekkür aldı: 0 kez

Mesajgönderen 10hitcombo » 06 Nis 2006 Prş, 7:12 pm

practicede deneyince bir kaç saat içinde çoğundan kaçmayı başarabiliyorsunuz.(özellikle normal kapmalardan bahsediyorum).
önemli olan adamın kapmayı yaparken hangi kolunu ileri uzattığı. 1+3 için adam sol kolu ileride olacak şekilde kapmayı yapıyor.2+4 için ise sağ kolla başlıyor. bazı karakterlerin yandan kapmalarında yada özel kapmalarda(nina uf+1+2) aldığınız hasarı azaltabiliyorsunuz. sürekli kapmalarda(king, nina, vs)eğer ilk anda kaçamazsanız bir sonraki harekette kaçabiliyorsunuz. özellikle kapma ne kadar kompleksse kaçmak için uygun zaman aralığı o kadar azalıyor(king yerde yuvarlayarak adamı mundar ettiği vaziyet). bu zaman aralıklarının ne kadar olduğunu görmek için de ps2 de practice modda analyze özelliğini açıp modda karşı tarafın hareketlerini programlayın. umarım yararlı olmuştur. daha çok özel bilgi isterseniz yazarım gene.
Kullanıcı avatarı
10hitcombo
Rogue
Rogue

Mesajgönderen wkdsog » 07 Nis 2006 Cum, 10:42 pm

Armor King in f,hcf+1 i yakalandıktan sonra nasıl yarıya düşürülüyor ?
üüürrrrrrrreeeee!.. [paul]
Kullanıcı avatarı
wkdsog
4.dan
4.dan

Mesajgönderen jinemre » 07 Nis 2006 Cum, 10:45 pm

wkdsog yazdı:Armor King in f,hcf+1 i yakalandıktan sonra nasıl yarıya düşürülüyor ?

tam yere düşerken 1 e bas
Kullanıcı avatarı
jinemre
Team TrM
Team TrM

Mesajgönderen jinemre » 10 Nis 2006 Pzt, 2:16 pm

geçen yine şahit olduk cümbürcemaat yakalama açmanın tesadüf olmadığına :lol: fatih 1 raundda saydık 10 a yakın yakalama açtı :lol: keşke bir kameramız olsaydı o anda çekebilseydik yaaa ama öyle güzel açıyorki yakalanır yakalanmaz tuşa sadece birkez basıyo ben şahsen yakalandığım zaman kendimi parçalıyorum yakalamayı açmak için :lol:
Kullanıcı avatarı
jinemre
Team TrM
Team TrM

Mesajgönderen DeadlyAssassin » 10 Nis 2006 Pzt, 4:17 pm

Ya nasıl yapıyorsunuz ya :?: :!: :?: :!: Çok hızlı kapıyorlar ben anlayamıyorum dolayısıyla deli oluyorum :kafa:
Team Turk Masters ☆ DeadlyAssassin_TrM ☆
Resim
❤ www.youtube.com/KillerLady7 ❤
TEKKEN HYBRID is ❤ BIG HUGE LOVE ❤
Kullanıcı avatarı
DeadlyAssassin
Team TrM
Team TrM

Teşekkür etti: 78 kez
Teşekkür aldı: 110 kez

Mesajgönderen jinemre » 10 Nis 2006 Pzt, 6:45 pm

nina_williams yazdı:Ya nasıl yapıyorsunuz ya :?: :!: :?: :!: Çok hızlı kapıyorlar ben anlayamıyorum dolayısıyla deli oluyorum :kafa:

walla bende çok fazla açma yapamıyorum ama yapan arkadaş görüyomuş yakalamayı eee yılların tecrübesi o kadar olsun ama :D
Kullanıcı avatarı
jinemre
Team TrM
Team TrM

Mesajgönderen SHADY_alp_ » 10 Nis 2006 Pzt, 9:13 pm

abi özel tutmalar belli oluyo da 1 - 2 tutmalarını şansına açıyorum..
Resim
Kullanıcı avatarı
SHADY_alp_
Avenger
Avenger

Mesajgönderen 10hitcombo » 11 Nis 2006 Sal, 1:58 pm

tekrar ekleyeyim: her kapmadan kurtulmak için kapmanın yapıldığı tuşla kurtulabilirsiniz. mesafeli kapmalarda(arkadan olanlar ve duvara yapıştığınız durumlar hariç) hasarı yarıya düşürmek için yine kapmanın yapıldığı tuşa yere düşer düşmez basmanız yeterli.
Kullanıcı avatarı
10hitcombo
Rogue
Rogue

Mesajgönderen mjollnir » 11 Nis 2006 Sal, 4:00 pm

bende marduk,king,a.king,kuma vs. gibi büyük adamların tutuşlarını acıyorum ama jin,steve gibi hızlı adamların tutuşlarını açamıyorum hızlı adamlarla yavaş adamların tutuşları arasında bi fark var mı?
Kullanıcı avatarı
mjollnir
3.dan
3.dan

Mesajgönderen DeadlyAssassin » 11 Nis 2006 Sal, 6:30 pm

Fark olup olmadığını bilmiyorum ama Marduk,Kuma ve Panda kapma yapınca açmak daha kolay oluyor.Kapma yaptıkları hemen anlaşılıyor çünkü.Ben özellikle Ling'in kapmalarını açamıyorum.Birden hızlanıp aniden kapıyor deli oluyorum :kafa:
Team Turk Masters ☆ DeadlyAssassin_TrM ☆
Resim
❤ www.youtube.com/KillerLady7 ❤
TEKKEN HYBRID is ❤ BIG HUGE LOVE ❤
Kullanıcı avatarı
DeadlyAssassin
Team TrM
Team TrM

Teşekkür etti: 78 kez
Teşekkür aldı: 110 kez

Mesajgönderen wkdsog » 11 Nis 2006 Sal, 10:03 pm

Ya sorma Ling dehset,özellikle dr de daha bi tehlikeli...kullanmayı bilen birisinin elinde top gibi ordan oraya zıplıyor..
üüürrrrrrrreeeee!.. [paul]
Kullanıcı avatarı
wkdsog
4.dan
4.dan

Sonraki

Dön Yardım Destek

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 1 misafir