• Reklam

Zorluk Çektiğiniz Hareketler

Tekkende şunu yapamıyorum diyorsanız buraya

Zorluk Çektiğiniz Hareketler

Mesajgönderen bigmania » 06 Mar 2006 Pzt, 11:33 pm

şimdiye kadar sorulan sorular ve cavapları,

0-öncelikle terimleri öğrenin
http://www.tekkentr.com/legend.html
terimler açıklamalar falan filan :D
---------------------------------------------------------------
1-jinle oruken 4 ten sonra oruken boş 4 niye değdiremiyom çıldırdım bugün
---yandan yapman lazın sanıyorum cok hızlı bide, dash oryu boş 4 yapmalısın
------------------------------------------------------------------
2-kazuyada 4 ewgf nasil yapılıyor? ben bir türlü yapa mıyorum , 3 tane ewgf yi değdiriyorum sonrasini yapamıyorum
Halbuki adamlar 5 tane ewgf değdiriyor püf noktasini açıklayarak anlatırsaniz sevinirim
---abicim öncelikle adımlı ewgf cıkarmayı öğrenmen iyi yapman lazım bu konuda sana yardımcı olabilecek bi videomuz var video bölümünde, tüm adımlı ların yapılışını gösteriyo onu kesin izle...

sonra adımlı ewgf yani dash ewgf= dewgf demektir,

4 tane vurmak için önce kalıplı bir rakip alkarşına örneğin steve eğer onada vuramazsab marduk seç, ilk iki tanesini ewgf yapsan da diğer ikisini dewgf yaparsan 4 tane değdirmiş olursun, ama garanti yapmak için birincisi hariz diğer hepsini dewgf yapmalısın

ewgf,ewgf,dewgf,dewgf, yada , ewgf,dewgf,dewgf,dewgf, bunlar 4 lü

ewgf,dewgf,dewgf,dewgf,dewgf buda beş li
--------------------------------------------------------------------------------
3-tekken 5 (ps2) te merak ettiğim bir kaç sualim var cevaplarsan
>sevinirim
>1-) jinpachi karekter olarak aliniyor mu? Alınıyorsa nasıl alindiğini
>tarif eder misin? Alın mıyorsa, internette pinpachinin combolari
>var bu nasil oluyor.
>2-) tekken'de hile codlari var mı?(yine internette paul'un
>"komik combo" sunu gördüm .Bir karakter başka bir karakter gibi
>dövüşebiliyor.Bu nasil oluyor)
----1- JİNPACHİ ALINABİLİYOR FAKAT HİLE CDSİYLE BUDA BİZİM FORMUMUZDA MEVCUT İNDİREBİLİRSİN.
---2- BİR KARAKTER DİĞER KARAKTERİN HAREKETİNİ YAPABİLİYOR ODA HİLE CDSİYLE YAPILABİLİR
---------------------------------------------------------------------------------
4- tekken 5(ps2)' de karşılıklı ünvan maçları nasıl yapılıyor?Tarif edermisiniz?
VS mode da oynarken sadece play 1 in ünvanı gözüküyor, play 2 nin ünvani gözükmüyor halbuki internetteki maçlarda p1 ve p2 de ünvanlar gözüküyor

bende böyle böyle olmasini istiyorum
p1 p2 p1 p2
(tekken lord lee ) ( tekken lord tekkenlord)
king king king

umarım derdimi anlata bilmişimdir kusura bakmayın

----mem card 2 slotuna da memory card takarsan hallolur.

internetteki videolar da o hesap her oyun cunun id kartı war mem card gibi...
-----------------------------------------------------------------------
5-Arkadaşlar sizleri umarım sorularımla sıkmıyorumdur inşallah. Tekken' le yeni tanıştık ,biraz acemiyiz
Bu sefer tekken tag de merak ettiğimiz birkaç sorumuz var
1-)tekken tag (ps2) de "unknown" oyun içerisinde tag butonuna basmadan karakter değiştirebiliyor mu? eğer değişebiliyorsa nasıl? tarif eder misiniz?
2-)yine tekken tag de jin-heihachi ikilisinde jin' in belirli bir combo dan sonra deviljin' e dönüşmesi var mı?(kanatlarının çıkması gibi)
3-) chicken 'dan sonra bir hareket daha var mı? (yani rakibe chicken yaptıktan sonra, rakib de sana chicken yapabiliyor mu? )
Cevap verir seniz sevinirim şimdiden teşekkürler
----1-abi cim şimdi , unknown u seç oyuna gir normal dövüşürken , sağ analgun üzerine bas her basışında değişir aynı son adamın değiştirdiği gibi.
2-arkaya heihachi al, jin ile geri 1+2,2,2,3 sızlıca yap elektiriklenme oluyo sadece kanat falan yok, elektriklendikten sonra bi kaç hareket war,
- 1,2,2,3,2,4,3 kısa kombosu
-wgf 2, yani oryuken 2, adamı iyi ce kaldırıyo,
-oryuken 4,4,4
3-chickenden sonra hareket yok ...
En son bigmania tarafından 28 May 2006 Pzr, 6:37 pm tarihinde düzenlendi, toplamda 1 kere düzenlendi.
Kullanıcı avatarı
bigmania
Team TrM
Team TrM

Ülke: Turkey (tr)
Teşekkür etti: 59 kez
Teşekkür aldı: 164 kez

Reklam

Re: Zorluk Çektiğiniz Hareketler

Mesajgönderen halil İbrahim Özder » 08 Mar 2006 Çrş, 9:00 pm

kusura bakmayın bir yanlışlık oldu acemilik işte :(

Selamünaleyküm arkadaşlar yeni sitemiz hayırlı olsun, gerçekten çok güzel olmuş, karanlıklardan aydınlığa çıktık. Arka plan eskisine nazaran iyi olmuş.
yine birkaçtane sorumuz var cevaplarsanız sevinirim :P

1-)Sınırsız mekanda, law da havaya kaldırdıktan sonra (b+2,3,4 haricindeki tüm havaya kaldıran kombolar için) DSS 3+4 hareketini (uçar tekmesini) havada değdirmek için mutlaka 4,3,4 veya 4,3 yapmak zorunda mıyız? başka türlü değdiremez miyiz? Varsa ,bildiğin bir combo gönderir misin?

2-)jinpachi' nin , adamı etkisiz hale getiren hareketimden nasıl kurtuluruz?
3-) paul' da d+4:2:1+2 Bu hareketin nasıl yapıldığını tarif eder misiniz? buradaki : (iki nokta) ne anlama geliyor?
4-)Kazuya Mishima' da f,N,d,D/F+4:4 ile f,N,d,D/F+4,4 arasıda ne fark var?

5-)Türkçe Chicken Tablosu yayınlar mısınız?
6-) (PS2 uyumlu) Tekken 5 için coistik kol ( Arcade salonlarındaki kol gibi) almak istiyorum. Nereden temin edebilirim?(Ankara da bildiğiniz bir adres varsa iyi olur )

cevaplar -- :D
1- olduğunu zannetmiyorum, o mesafe de kaldıraca hareketi yok zannediyorum, eğer 4,3,4 ten sonra yapmakta zorlanıyorsan , şunu dene , son tekmeyi vurur ken, b,f , f 3+4 , çıkıyor... :D

2-sanırsam yok :( salla belki açar :lol:

3- : noktanın anlamı ufak bi zaman aralığı cok az, 4 ten sonra 2 ye hemen basma,cok cok az bekliyip bascan,
4- gene zaman aralığı war, f,N,d,D/F+4:4 bunu yaparsan, rakip ilk vuruş ta düşmez ikincide düşer , böylece kombo yapabilirsin ... ( diye biliyorum zanlımca :D )
5- o ne abi chicken tablosun dan kastın ne, ? tüm açmalar falan mı ?
6-piyasada ki arcade joystickler , yani benim gördüklerim, iyi değil, tekken oynanacak kadar yani.bunlarıda heryerde bulabilirsin...teknosa,nt,japonoyuncak,xtekno, cok yer var...
Kullanıcı avatarı
halil İbrahim Özder
4.kyu
4.kyu

Teşekkür etti: 0 kez
Teşekkür aldı: 0 kez

Mesajgönderen bigmania » 08 Mar 2006 Çrş, 10:16 pm

cevaplar -- :D
1- olduğunu zannetmiyorum, o mesafe de kaldıraca hareketi yok zannediyorum, eğer 4,3,4 ten sonra yapmakta zorlanıyorsan , şunu dene , son tekmeyi vurur ken, b,f , f 3+4 , çıkıyor... :D

2-sanırsam yok :( salla belki açar :lol:

3- : noktanın anlamı ufak bi zaman aralığı cok az, 4 ten sonra 2 ye hemen basma,cok cok az bekliyip bascan,
4- gene zaman aralığı war, f,N,d,D/F+4:4 bunu yaparsan, rakip ilk vuruş ta düşmez ikincide düşer , böylece kombo yapabilirsin ... ( diye biliyorum zanlımca :D )
5- o ne abi chicken tablosun dan kastın ne, ? tüm açmalar falan mı ?
6-piyasada ki arcade joystickler , yani benim gördüklerim, iyi değil, tekken oynanacak kadar yani.bunlarıda heryerde bulabilirsin...teknosa,nt,japonoyuncak,xtekno, cok yer var...
Resim
Kullanıcı avatarı
bigmania
Team TrM
Team TrM

Mesajgönderen Gao Shou » 09 Mar 2006 Prş, 2:45 pm

Ravenin tüm taninmis jugglecombolarinda f,f+3, 1 var.

mesela bir tanesi böyle basliyor: f,f+3, 1, f,f+3, 1, f,f+3, 1, f+2 (70)

düsünce olarak basit bir combo, ama gercege cevirmekte cok zorluk cekiyorum. ilk f,f+3, 1 yaptiktan sonra acayip bir hiz lagzim gene f,f+3 denk gelmesi icin. tek birkere basarabildim. delirecektim yaw. bir saat (evet bir saaten bile fazla) tek bu JC ugrastim. sonunda pes ettim.

birsey daha var. ben 50 Hz modusta oynuyorum ve basi seylerde cok önceden bile basiyorum, daha freeze zamanindayken, o yüzden ilk verdigim informasyonu PS2 alamiyor, yani cok hizli basiyorum heralde. 60 Hz de ise, benim hizliligim daha iyi olurmuydu acaba? televisyonum tek 50 Hz gösteriyor :down:

cevaplar icin simdiden tsk'ler
Kullanıcı avatarı
Gao Shou
7.kyu
7.kyu

Mesajgönderen bigmania » 10 Mar 2006 Cum, 10:21 am

kardeş raven kombosu sana kalmış , hızlı olcan çatır çatır basman lazım hiç düşünmeden, f,f 3 le ri bide şöyle dene, önce f , sonra hemen f+3 , yani önce ff sonra 3 değil anladın umarım ,

50 hz de ekranın biraz daralıp oyunun hafif yavaşlaması lazım diye hatırlıyorum, sen bi RGB scart kablo al ( ps2 kutusundan cıkan siyah 3 çıkışlı kablo tam görüntü vermiyor..) , 60 hz de oyna, düzgün ve renklerin canlı çalışması lazım eğer gene çalışmazsa televizyonu değiştir :badboy:
Resim
Kullanıcı avatarı
bigmania
Team TrM
Team TrM

Mesajgönderen Gao Shou » 10 Mar 2006 Cum, 10:51 am

sagol kardes, anlarim tabii su "legend"den. sen bana normal anlatabilirsin. :)

tamam, ben daha önce hep f,f,3 yapiyordum.

yakinda bi denerim su f,f+3'ü

aklima geldi su 1 yaptiktan sonra 1-3 frame arasinda (frezzetime'minda) F yapip, ardindan f+3 yapsam olurmu yani demek istedigim buffern yapimi? olurmu acaba. demek istedigim su: mesela ben 1'e bastim, simdi 1'e daha basik tutuyorum, ve ardindan 2'ye basiyorum. bu ayni 1, 1+2 vermis gibi oluyor. ayni sistemi yukarida dedigim gibi yapabilirimmi o 1~F, f+3'len? (bilmiyorum anlatabildimmi. türkcem biraz kötüdürde ondan :D )

dedigin su RGB kabloyu alim, olmazsa tv'i degistiririz. daha T3 deki hizi özlüyorum. T5 biraz daha yavas! hizliya alismisiz ^^

ardindan: broken char ne anlamina geliyor ve kimler broken chardir?
söyle kücük bir liste verebilirmisin buraya hangileri top, mid, low tier yada brocken char.... diye.

saygilar
Gao Shou
"Came from the Mandarin (Chinese) term "gao shou", which literally means "high hand". A gao shou is someone with a large amount of skill."
Kullanıcı avatarı
Gao Shou
7.kyu
7.kyu

Mesajgönderen bigmania » 11 Mar 2006 Cmt, 11:03 am

broken char nedemek bilmiyorum , ama bazı kombolar belirli karakterler üzerinde oluyor, örneğin, ling e değdiremediğin kombo steve,feng,paul,king gibi karakterlere deyebiliyor ben bunlara kendimce kalıplı karakter diyorum, sanırım bunlar mid.

panda,jack,marduk,ganryu bunlar bigler ama bunlarda da sıkıntı olabiliyor panda ya kombo zor olabiliyo, yada marduk a deyen pandaya değmiyo.

low ise zor komboların değmediği karakterler zayıflar , ling,nina,
Resim
Kullanıcı avatarı
bigmania
Team TrM
Team TrM

Mesajgönderen halil İbrahim Özder » 13 Mar 2006 Pzt, 3:49 pm

(PS2)tekken 5' i Türkiye'de ONline üzerinden oynamak mümkün mü? :?:
Kullanıcı avatarı
halil İbrahim Özder
4.kyu
4.kyu

Mesajgönderen bigmania » 17 Mar 2006 Cum, 10:03 am

çok araştırdım malesef değil , işallah next-gen lerde :(
Resim
Kullanıcı avatarı
bigmania
Team TrM
Team TrM

Mesajgönderen halil İbrahim Özder » 17 Mar 2006 Cum, 7:20 pm

bigmania yazdı:çok araştırdım malesef değil , işallah next-gen lerde :(

sağolasın bimania
araştırman yeter :wink:
sende olmasan biz ne yaparız :merci:
Kullanıcı avatarı
halil İbrahim Özder
4.kyu
4.kyu

Mesajgönderen math » 17 Mar 2006 Cum, 9:53 pm

halil İbrahim Özder yazdı:kusura bakmayın bir yanlışlık oldu acemilik işte :(

1-)Sınırsız mekanda, law da havaya kaldırdıktan sonra (b+2,3,4 haricindeki tüm havaya kaldıran kombolar için) DSS 3+4 hareketini (uçar tekmesini) havada değdirmek için mutlaka 4,3,4 veya 4,3 yapmak zorunda mıyız? başka türlü değdiremez miyiz? Varsa ,bildiğin bir combo gönderir misin?

Law ile açık alanda 4,3,(4) ve b+2,3,4 dışında DSS 3+4 yapılabilecek bilinen bir kombo yok. Epey yavaş bir hareket. Ama duvarlı bölgelerde DSS 3+4 ile rakip duvara çaprtıktan sonra bir de sen vurabiliyorsun.
örnek. U/F+4,WS+4,(W),DSS 3+4

Gao Shou yazdı:sagol kardes, anlarim tabii su "legend"den. sen bana normal anlatabilirsin. :)

tamam, ben daha önce hep f,f,3 yapiyordum.

yakinda bi denerim su f,f+3'ü

aklima geldi su 1 yaptiktan sonra 1-3 frame arasinda (frezzetime'minda) F yapip, ardindan f+3 yapsam olurmu yani demek istedigim buffern yapimi? olurmu acaba. demek istedigim su: mesela ben 1'e bastim, simdi 1'e daha basik tutuyorum, ve ardindan 2'ye basiyorum. bu ayni 1, 1+2 vermis gibi oluyor. ayni sistemi yukarida dedigim gibi yapabilirimmi o 1~F, f+3'len? (bilmiyorum anlatabildimmi. türkcem biraz kötüdürde ondan :D )

ardindan: broken char ne anlamina geliyor ve kimler broken chardir?
söyle kücük bir liste verebilirmisin buraya hangileri top, mid, low tier yada brocken char.... diye.

saygilar
Gao Shou

diz hareketini yapmak icin bigmania'nin dedigi gibi f,f+3 yapmak lazım, yani 3 e basarken mutlaka kolu ilerde tutuyor olman lazım. Ravenın diz hareketinde "buffer" yapmak mümkün değil. Ayılınca hızlı bir şekilde f,f+3 yapmak lazım.Genel olarak tüm hareket tuşları(1,2,3,4) "buffer" lanabiliyor ancak çok nadiren yön tuşları(f,b,d,u) "buffer" lanabiliyor.

bu hareketi tüm karakterlere düzenli bir şekilde yedirebilmek istiyorsan, dizlere başlamadan önce sola çok ufak boyut yapman lazım. Eğer bunu yaparsan, açı ve rakibinin boyutu ne olursa olsun 2. dizi yedirebiliyorsun. Þu şekilde yani.

4~3,SSL,1,f,f+3,1,f,f+3,2,4 gibi ya da diz yerine başka bir kombo
4~3,f,f+3,1,SSL,1,b+2,2,3

istersen bir video da gönderebilirim.

"broken char" dediği ucuz adam, abartılı adam demek. Yani hiç bilmeyen biri dahi o adamı aldığında bilen birini yenebiliyor. 5.0 da Feng ve Bryan... bazılarınca "broken char" olarak görülüyor.
DR da tüm karakterleri dengelemiş oldukları için herhangi bir "broken char" yok.

Karakter sıralaması 5.0, 5.1 ve DR arasında dahi çok farkediyor ama genel kanı 5.0 da Steve,Bryan,Feng ve Ninanın üst seviye karakterler olduğu yönünde. DR da tüm karakterleri dengelediklerini duyuyorum.

sevgiler
math
Kullanıcı avatarı
math
Brawler
Brawler

Mesajgönderen wkdsog » 18 Mar 2006 Cmt, 4:16 pm

Gao Shou yazdı:Ravenin tüm taninmis jugglecombolarinda f,f+3, 1 var.

mesela bir tanesi böyle basliyor: f,f+3, 1, f,f+3, 1, f,f+3, 1, f+2 (70)

düsünce olarak basit bir combo, ama gercege cevirmekte cok zorluk cekiyorum. ilk f,f+3, 1 yaptiktan sonra acayip bir hiz lagzim gene f,f+3 denk gelmesi icin. tek birkere basarabildim. delirecektim yaw. bir saat (evet bir saaten bile fazla) tek bu JC ugrastim. sonunda pes ettim.

birsey daha var. ben 50 Hz modusta oynuyorum ve basi seylerde cok önceden bile basiyorum, daha freeze zamanindayken, o yüzden ilk verdigim informasyonu PS2 alamiyor, yani cok hizli basiyorum heralde. 60 Hz de ise, benim hizliligim daha iyi olurmuydu acaba? televisyonum tek 50 Hz gösteriyor :down:

cevaplar icin simdiden tsk'ler
Ben Ravenin diz combolarını yapmak icin 2-3 hafta ugrastım simdi hemen hemen her zaman yapıyorum...Math in dedigi gibi bazı combolarda SSL(Side Step Left)yapman lazım
Kullanıcı avatarı
wkdsog
4.dan
4.dan

help me

Mesajgönderen halil İbrahim Özder » 20 Mar 2006 Pzt, 8:13 pm

Arkadaşlar aranızda hile CD sini kıllanan var mı :?:
varsa nasıl kullanacağız :?: Tarif edermisiniz
siteden armax ı indirdim şimdi ne yacağım :?:
Kullanıcı avatarı
halil İbrahim Özder
4.kyu
4.kyu

Re: help me

Mesajgönderen halil İbrahim Özder » 23 Mar 2006 Prş, 7:48 pm

heeeeey orda kimse yokmu soruma cevap verecek :|
Kullanıcı avatarı
halil İbrahim Özder
4.kyu
4.kyu

Mesajgönderen bigmania » 23 Mar 2006 Prş, 8:58 pm

-abi içinden çıkan imajı nero ile, cd ye çek. bitince al ps2 ne tak,
-armax açılınca, expert moda gir, oyun listesi gelecek,tekken hilesi gireceksen tekken 5 e gir hileler çıkar ordan istediğin hileyi seç,starta bas,ama okey basma
-resete basmadan hile cd sini çıkar tekken i tak.
-okey e bas oyun başlar..
Resim
Kullanıcı avatarı
bigmania
Team TrM
Team TrM

Sonraki

Dön Yardım Destek

Kimler çevrimiçi